Canik'te hanım konakları ilgi görüyor

Canik'te hanım konakları ilgi görüyor

Canik Belediyesi tarafından kadınlara özel yapılan eğitim, kültür ve sanat tesisleri her gün kapılarını binlerce kadına açıyor. Hanım konaklarında açılan kurslarda yüzlerce kadın kendilerini geliştiriyor.

A+A-

Canik Belediyesi, özellikle kadın ve çocuklar için ilçenin dört bir yanına yaptığı hanım konakları ve sıbyan mektepleri ile sosyal ve kültürel dönüşüm sağlıyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde hayata geçirilen Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Konaklarının yanında Gaziosmanpaşa'da Şehit Ayşe Aykaç, Hasköy’de Zübeyde Hanım, Düvecik’te Sümeyye Hanım, Devgeriş'te ise Mümine Hanım Konağı ve Sıbyan Mekteplerini hizmete sokan belediye, Uludağ, Gölalan, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı ile Kaşyayla'da da Hanım Konağı çalışmalarını sürdürüyor.

 

'KADIN VE ÇOCUK DOSTU MEKANLAR'

Kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabileceği donanıma sahip olan hanım konaklarında, anneler çeşitli kurs ve faaliyetlerle kendilerini geliştirirken, küçük çocuklarını kreşe bırakabiliyor. Hanım konakları içerisinde bulunan sıbyan mekteplerinde ise okul öncesi çocuklar değerler eğitimi görebiliyor. Hanım konaklarını ve sıbyan mekteplerini çok önemsediklerini belirten Başkan Genç, kadınların ailenin ve toplumun temeli, çocukların ise ülkenin geleceği olduğunu belirterek, kadın ve çocuk dostu mekanlara önem verdiklerini söyledi.

 

'ANNELER VE ÇOCUKLAR GELİŞİYOR'

"İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini dile getiren Başkan Genç, "Bu anlayışla fiziksel dönüşümün yanında toplumsal dönüşümü gerçekleştirecek eğitim, kültür, sanat gibi insana yönelik pek çok alanda çalışmalar yaptık. Hanım konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanısıra çocuklarımız için kreş ve sıbyan okulları da var. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişiyor ve kendilerini geliştiriyor" dedi.

 

'SAĞLIKLI BİR GELECEK İÇİN'

Sağlıklı bir gelecek için kadınların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimini çok önemsediklerini ifade eden Başkan Genç, "Çünkü çocuklarımızı yetiştirenler annelerdir. Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde hükümetimizin gelecek vizyonunda olduğu gibi 'Aile Dostu', 'Kadın Dostu' mekanlar oluşturduk. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. İlçemizin dört bir yanına ise hanım konakları inşa ettik. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek. Sağlıklı bir gelecek oluşturuyoruz" diye konuştu.

 

TARİHTEKİ TÜRK KADINLARIN İSİMLERİ

Hanım konaklarına tarihteki örnek Türk ve Müslüman kadınların isimlerini verdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki iki adet Hanımlar Konağı'nın adını 'Dilşad Hatun' ve 'Hatice Hanım' koyduk. Gaziosmanpaşa'daki hanım konağımıza şehit Ayşe Aykaç, Düvecik’te Sümeyye Hanım, Hasköy’de de Zübeyde Hanım isimlerini verdik. Devgeriş'te ise Mümine Hanım Konağımız var. Böylece hem gençlerimiz ve kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz. Bu merkezlerde hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabiliyor” şeklinde konuştu.

canikte-hanim-konaklari-ilgi-goruyor-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.