Canik'te gönüller buluşuyor

Canik'te gönüller buluşuyor

Canik Belediyesi tarafından farklı mahallelerde kurulan Gönül Sofralarında birlik ve beraberlik örneği sergileniyor. Başalan Mahallesi'nde verilen iftarda, 30 köyden 2 bin 500 kişi aynı sofrada buluştu.

A+A-

Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda her akşam 3 bin kişiyi İftar Sofrası'nda buluşturan Canik Belediyesi, mahallelerde de Gönül Sofrası kuruyor. Başalan Mahallesi'nde kurulan Gönül Sofrası'nda ise 15 köyden 2 bin 500 kişi iftarda biraraya geldi. Yoğun ilgi olan iftar yemeğine Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin ve Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Erdem Okan, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ile STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

2 BİN 500 KİŞİYLE İFTAR

İftar öncesinde masaları tek tek dolaşarak vatandaşlarla sohbet eden ve onları dinleyen Başkan Genç, çocukların da yakın ilgisiyle karşılaştı. Başkan Genç daha sonra ezanın okunmasıyla birlikte iftarını 2 bin 500 kişiyle birlikte açtı. Ramazan'ın rahmet, bereket ve paylaşma ayı olduğunu belirten Başkan Genç, "İftar sofralarında buluşuyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Ramazan'ın güzelliğini, maneviyatını hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah bu sofralarımızda bulunan çocuklarımız da bu maneviyatı, bu değerlerimizi geleceğimize aktaracaklar" dedi.

 

HERKES AYNI SOFRADA BULUŞUYOR

Gönül sofraları ile vatandaşlarla aynı sofrada buluşmayı, paylaşmayı, sohbet etmeyi ve sorunları dinlemeyi amaçladıklarını belirten Başkan Genç, "Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda 3 bin insanımızı her akşam buluşturuyoruz. Ancak kırsal mahallelerimizde de aynı güzelliği yaşatalım istiyoruz. Komşuluk ilişkilerini güçlendiren iftar sofraları, aynı mahallede oturup, birbirini tanımayan insanları aynı sofrada buluşturuyor. Hep birlikte oruçlarımızı açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah bu etkinlikler sevginin, kardeşliğin ve paylaşmanın artmasına vesile olur" diye konuştu.

 

YATIRIMLAR DEVAM EDECEK

Canik Belediyesi olarak ilçenin en ücra köşelerine dahi hizmet götürdüklerini dile getiren Başkan Genç, "Mahallelerimizde hummalı bir çalışma yürütüyoruz. Hemen hemen her mahallemizde camilerimizde, okullarımızda düzenlemeler yapıyoruz. Mahallelerimize hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri yapıyoruz. Başalan Mahallemize yaptığımız Halk Pazarı ve Hayvan Satış Pazarı da bu bölgeye katkı sağlıyor. Kırsal bölgelerimizdeki mahallelerimize yatırımlarımız bundan sonra da devam edecek" ifadelerini kullandı.

 

ELİMİZ BOŞ GELMİYORUZ

Canik'in bir evladı olarak Caniklilerle buluşmaktan onur duyduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Elif Coşkun da, "Çok partili sisteme geçişimizden itibaren her 10 yılda bir darbe belasıyla bu ülkenin başına bela oldular. Yakın zamanda 17-25 Aralık ve 15 Temmuz'u birlikte yaşadık. Şimdi ise ekonomiyle vurmaya çalışıyorlar. Onların ittifakı tam bir yıkım ekibi. Bizim ittifakımız ise yapmak üzerine. Biz milletimize hiç bir zaman elimiz boş gelmedik. Bakın Samsun Üniversitesi kuruldu. Şehir Hastanesi, Psikiyatri Hastanesi, Fizik Tedavi Hastanesi yapılıyor. Hızlı trenin fizibilite çalışmaları bitti. Samsun-Ankara arası 2 saate inecek" dedi.

 

DESTEK İSTEDİ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Adayı Erdem Okan ise, 24 Haziran seçimlerinde Cumhur ittifakı için destek istedi. Okan, "AK Parti ve MHP olarak Cumhur İttifakı'nı kurduk. Özüne uygun olarak birlikte hareket ediyoruz. Yaklaşan seçimde yüksek oranla sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden Cumhurbaşkanı seçerek ve Meclisi dengeli oluşturarak Türkiye ilerlemesini sürdürecektir. Memleketimizin içinde dışarıdan daha fazla ihanet edenler var. Vatandaşlarımız bunu en son 15 Temmuz'da tecrübe ettiler. Hainlere o gün geçit vermedik. İnşallah bundan sonra da bu birliktelik devam edecek" şeklinde konuştu.

 

BİRLİK-BERABERLİK ÖRNEĞİ

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, şunları söyledi: "Canik'te düzenlenen iftar yemeklerinin birlik ve beraberliğin güzel bir örneği olduğunu belirtti. Eler ayrıca, 24 Haziran seçimlerinde vatandaşlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek istedi. Öte yandan Başkan Osman Genç, AK Parti Milletvekili Adayı Elif Coşkun Bilgin ile birlikte Dereler Köyü'nde Teravih Buluşmalarında vatandaşlarla biraraya geldi.

 

canik-bel-1.jpgcanikbel-2.jpgcanik-bel-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.