Canik'te farklı bir yaşam merkezi

Canik'te farklı bir yaşam merkezi

Canik Belediyesi tarafından yapılan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü, tam bir yaşam merkezi.

A+A-

Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Prof. Dr. Yıldız Pekşen, yılda 7'den 77'ye on binlerce insanı ağırlayan kampüste gençlerle biraraya geldi.

 

Karadeniz'in en büyük eğitim ve kültür kampüsü olan Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü, bünyesinde barındırdığı tesislerle yılda on binlerce insanı ağırlıyor. İçerisinde Türkiye'nin en büyük oyuncak müzesi başta olmak üzere, 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi, Kariyer Gelişim Merkezi, Gençlik Merkezi, Şehit Sevgi Yeşilyurt 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, etüt merkezleri, sıbyan mektebi, anaokulu ve kreşler gibi 7'den 77'ye herkese hitap eden tesisler bulunan kampüs, özellikle gençlerin ve kadınların ilgisini çekiyor.

 

PROF. Dr. PEKŞEN, GENÇLERLE BULUŞTU

Canik Belediye Başkan Yardımcısı Alican Usta ile Prof. Dr. Yıldız Pekşen Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü ziyaret etti. Kampüste gençlerle biraraya gelen Usta ve Pekşen, tesiste eğitim alan öğrencilerle sohbet etti. Gençlere gelecek planları ve geleceğe nasıl hazırlanmaları gerektiği konusunda rehberlik yapan Prof. Dr. Yıldız Pekşen, gençlerden hedeflerini iyi belirlemelerini isteyerek, "Unutmayın ki hedefini bilmeyen hedefe ulaşamaz. Onun için özellikle gençlerimizin geleceğe dair kendilerine hedef edinmeleri çok önemli" dedi.

 

KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ

Kampüsün yılda on binlerce insana hizmet verdiğini belirten Başkan Yardımcısı Alican Usta da, "Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsümüz hem bünyesinde bulunan eğitim, kültür tesisleri ile hem de ağırladığı kişi sayısı itibariyle Karadeniz'in en büyüğü. Burası tam bir eğitim yuvası. Çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve yaşlılarımız kendilerine özel tesislerde eğitim alıyor, sosyal ve kültürel aktivitelerde bulunuyor. Kadınlarımız düzenlenen kurslarda kendilerini geliştiriyor. Ayrıca kampüs içerisinde bulunan iki adet müzemiz de büyük ilgi görüyor. 7'den 77'ye herkese kapılarını açan bu kampüs tam bir yaşam merkezi" diye konuştu.

canikte-farkli-bir-yasam-merkezi-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.