Canik'te camilere 50 milyon liralık yatırım

Canik'te camilere 50 milyon liralık yatırım

İlçe genelinde camileri ve çevrelerini baştan aşağı yenileyen Canik Belediyesi, Tekne-pınar Mahallesinde Müftü Acar Camii'nde yapılan tadilat ve çevre düzenlemelerini de hizmete açtı.

A+A-

 Bugüne kadar 80 camiyi yenilediklerini belirten Başkan Genç, ibadethanelere 50 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını söyledi.

Okulların ardından halkın buluşma noktası camilerde de tadilat ve çevre düzenlemeleri yapan Canik Belediyesi, bir camiyi daha baştan aşağı yeniledi. Bugüne kadar 80 ibadethanede tadilat ve çevre düzenlemesi için 50 milyon lira harcayan Canik Belediyesi tarafından Teknepınar Mahallesi'nde bulunan Müftü Acar Camii'nde yapılan yenileme çalışmaları tamamlanarak hizmete açıldı. Başkan Osman Genç, amaçlarının camilerde yaptıkları düzenlemelerle medeniyet kültürünü yeniden inşa etmek olduğunu söyledi.

CAMİ VE OKUL ŞEHRİN KALBİ AKLIDIR

Bir şehir için cami ve okulların önemine işaret eden Başkan Genç, "Camiler şehrin kalpleri, mektepler ise şehrin aklıdır. Yani şehirdeki en önemli kuruluşlar cami ve mekteplerdir. Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde ilk yaptığı iş Mescid-i Nebevi'dir, sonrasında ise Ashab-ı Suffa'dır. Bugün Canik'te Peygamberimizin yaptığı bir işi gerçekleştiriyoruz. Yani cami ve okullarda yaptığımız düzenlemeler ile şehrin kalbini ve aklını yeniden ihya ediyoruz. Bu geleneği hep önde tutmalıyız. Kalp ve akıl doğru çalışırsa beden rahat eder, bu ikisinde problem varsa vücutta problem vardır" dedi.

CAMİLERİ ASLİ KİMLİĞİNE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ

Canik Belediyesi olarak 80 camide ve çevresinde 50 milyon lirayı aşkın yatırımla düzenleme yaptıklarını belirten Başkan Genç, "Camiler medeniyetin ilim halkalarıdır. Camiler medeniyetin fışkırdığı yerlerdir. Ancak son 100 yılda asli kimliğinden uzaklaşmıştır. Biz camilerin tekrar asli görevlerine dönmesini istiyoruz. Camileri aslı görevine döndürmedikten sonra sokaktaki kötülüklerin önüne geçilemez. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Şimdi bunu yeniden gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

TÜRKİYE DAHA HIZLI KALKINACAK

Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başkan Genç, "24 Haziran'da neden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçtiğimizi bilmemiz lazım. Elbette bu ülkeyi esaretten ve vesayetten kurtarmak için. Bugüne kadar sürekli darbeler oldu. Menderes'i astılar. 15 Temmuz'da başaramayanlar şimdi ekonomik olarak başarmak istiyorlar. 16 Nisan'daki referandumun uygulamasını 24 Haziran'da yapacağız. Bu işin partisi yok. MHP Genel Başkanı Devlet Bey'e teşekkür ediyoruz. Cumhur ittifakı bu ülkede yukarıda olduğu zaman gelecekle ilgili endişemiz yoktur. İnşallah Güçlü Meclis, Güçlü Cumhurbaşkanı olacak. Türkiye daha hızlı ve etkin kalkınacak" şeklinde konuştu.

CANİK'TE ÖNEMLİ İŞLER YAPILDI

Başkan Osman Genç'in Canik'te canla başla hizmet verdiğini belirten AK Parti Milletvekili Adayı Caner Göktepe de, ilçede bir çok önemli esere imza atıldığını dikkat çekti. Göktepe, "24 Haziran'da camilerde ezanları susturmak isteyen zihniyletlere karşı birlik olacağız. Bugün hastaneleri, yolları, köprüleri yapanlar ile yıkmak isteyenlerin mücadelesi var. Vaat edenlerle hakaret edenleri milletimiz ayırt edecektir. Cumhurbaşkanımızın arkasında el ele verdik ve sımsıkı duruyoruz. Dün Abdülhamit'e gitsin diyenler, Adnan Menderes'i dar ağacına gönderenler bugün Erdoğan gitsin demektedir. Halkımızdan Türkiye'nin bekası için 24 Haziran'da Cumhurbaşkanının arkasında dim dik durmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

24 HAZİRAN'I BAYRAM YAPALIM

MHP Milletvekili Adayı Erdem Okan ise, şunları söyledi: "Ülkemizin menfaati adına Cumhur ittifakı için birlikte mücadele ediyoruz. Bu seçim bugüne kadar ülkemiz için en önemli seçimlerin başında geliyor. Bu seçim var olma mücadelesi ya da yapılanları yıkma mücadelesi. Bu nedenle Cumhur İttifakı'na destek istiyoruz. Bu ülkede bugüne kadar sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çok şey yapılmak istendi. MHP liderimiz Cumhurbaşkanımızın yanında duruşuyla takdir kazanmıştır. 25 Haziran'ı ülkemiz için bayram yapalım. Mazlumlar için bu ülkenin güçlü ve dimdik olması gerekiyor." 

YAPILAN ÇALIŞMALAR AÇILDI

Konuşmaların ardından Teknepınar Mahallesi Müftü Acar Camii Derneği Başkanı İrfan Güneysu, mahallelerine ve camilerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Genç'e teşekkür ederek plaket verdi. Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Müftü Acar Camii'nde yapılan 250 bin lira maliyetli tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarını hizmete açtı. Açılış törenine Başkan Genç'in yanısıra AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

canikte-camilere-50-milyon-liralik-yatirim-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.