Canik'te açılışlar devam ediyor

Canik'te açılışlar devam ediyor

İlçe genelindeki camileri ve çevrelerini tek tek yenileyen Canik Belediyesi, bir camide daha yenileme çalışmalarını tamamladı.

A+A-

Bugüne kadar 90 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, camilerin şehrin kalbi olduğunu ve şehre ruh kazandırdıklarını söyledi.

 

Canik Belediyesi okulların ardından ilçe genelindeki camileri de tek tek yenilemeye devam ediyor. Bugüne kadar 90 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştiren belediye, Başalan Mahallesi’nde bir camiyi ve çevresini daha baştan aşağı yeniledi. Canik Belediyesi tarafından Başalan Mahallesi'nde Çakırlar Camii ve çevresinde yapılan tadilat ile çevre düzenlemesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

ŞEHRİN AKLI VE KALBİ

Açılışta konuşan Başkan Osman Genç, "Şehircilikte önem verdiğimiz iki kurum vardır. Biri camiler, diğeri de okullar. Bu nedenle camilerimizi ihya ettik. Çünkü Peygamberimiz Mekke'den Medine'ye hicret ettiğinde yaptığı iki şey vardır. Biri cami, biri mekteptir. Biz de tarihi kodlarımızdan aldığımız ilhamla şehrin aklı olan okullarımızı ve kalbi olan camilerimizi yeniledik. Bugüne kadar 90 camimizde tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdik ve eski kimliğine kavuşturduk" dedi.

 

ÇEVRE DÜZENLEMESİ YAPILDI

Camilerin buluşma yeri olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Camiler, İslam medeniyetinin kalbidir. Medeniyetimizde hiçbir şehir, camisiz, mabetsiz düşünülemez. Camiler, omuz omuza saf tutarken, sahip olduğumuz birlik ruhunu toplumumuza taşıyan mekanlardır. Bu nedenle yaptığımız düzenlemelerle camilerimizi yeniden şehrin kalbine, hayatın merkezine yerleştiriyoruz. Başalan Mahallemizdeki Çakırlar Camimizde de boya, çevre düzenlemesi, parke döşeme çalışmaları yaptık. Yaptığımız bu yenileme çalışmaları halkımıza ve ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.

 

AÇILIŞI YAPILDI

Başalan Mahallesi Muhtarı Zülfikar Eser de, mahallelerine yaptığı hizmetlerden dolayı Başkan Osman Genç’e teşekkür etti. Başkan Genç, konuşmaların ardından Başalan Mahallesi Çakırlar Camii’nde 500 milyar maliyetle tamamlanan tadilat ve çevre düzenleme çalışmalarının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Türk Kızılayı Canik Şube Başkanı Hatice Örs,PTT DER Başkanı Onur Karagöl, çevre mahallelerin muhtarları ile STK temsilcileri ve vatandaşları katıldı.

canikte-acilislar-devam-ediyor-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.