Canik'te '15 Temmuz' müze oldu

Canik'te '15 Temmuz' müze oldu

Canik Belediyesi tarafından gençlerin Türk tarihini ve 15 Temmuz'u unutmaması amacıyla hayata geçirilen 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi gün sayıyor.

A+A-

15 Temmuz'un simgesi boğaz köprüsünün minyatürle anlatıldığı müzedeki çalışmaları inceleyen Başkan Yardımcısı Alican Usta, amaçlarının hain darbeyi unutturmamak olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi, 15 Temmuz hain darbe girişimini unutturmayacak. Belediye tarafından Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde hayata geçirilen 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nde artık son rötuşlar yapılıyor. Malazgirt zaferinden bugüne Türk tahininin yansıtıldığı ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı müzede, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halkın darbecilere direnişinin minyatür objelerle anlatılması dikkat çekiyor. Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile birlikte müzede incelemelerde bulunan Başkan Yardımcısı Alican Usta, Samsun'un iki ay içinde anlamlı bir müze kazanacağını söyledi.

AMAÇ, GENÇLERİN DARBEYİ UNUTMAMASI

Müzeyi hayata geçirerek gençlerin darbeleri unutmamasını amaçladıklarını belirten Usta, "Milli ve manevi değerlerle yetişen bir gençlik hedefleyen belediye olarak, gençlerimiz ve çocuklarımızın bu hain darbeyi unutmaması amaçladık. Ve bu amaçla da 1071'den 15 Temmuz'a Destanlar Müzesi'nin çalışmalarına başladık. Gerçekten ortaya çok güzel bir eser çıktı. İki kattan oluşan müzemizin alt katında Malazgirt Zaferi'nden İstanbul'un fethine, Çanakkale Zaferi'nden 1980 darbesine kadar olan dönemler anlatılıyor. Şehit Ömer Halisdemir ile ziyaretçilerini karşılayacak üst katta ise 15 Temmuz darbesi anlatılıyor. Özellikle çocuklarımızın tarihimizi bilmesi ve darbeleri unutmaması için çok güzel bir müze oldu" dedi.

 

2 AY İÇİNDE AÇILACAK

Canik Belediyesi olarak, manevi değerlerin öne çıktığı kültürel faaliyetlere ve yatırımlara önem verdiklerini de dile getiren Usta, "Nasıl ki gençlerimizi kültürel etkinlikler kapsamında Çanakkale'ye ya da kurtuluş mücadelesi şehirlerimize gönderiyorsak, bu müze de önemli bir kültür eseridir. Burada özellikle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde milletimizin direnişi minyatürlerle çok güzel şekilde anlatılıyor. Milletimizin kahramanlığı görüp de duygulanmamak elde değil. İnşallah 2 ay içerisinde müzemizdeki son hazırlıkları da tamamlayarak ziyarete açacağız. Gerek şehrimizdeki insanlarımız gerekse Samsun'a farklı yerlerden gelen misafirlerimiz müzemizi gezdiklerinde farklı ve anlamlı bir müzeye geldiklerini fark edeceklerdir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.