CANİK’İN HEDEFİ ‘DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ’ OLMAK

CANİK’İN HEDEFİ ‘DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ’ OLMAK

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Canik bugün Türkiye'nin gözbebeğidir ancak bizim hedefimiz dünyanın gözbebeği olan bir şehir ortaya çıkarmaktır” dedi.

A+A-

Daha önce Samsun'un arka bahçesi görünümünde olan ilçede başlatılan kurumsal, kentsel ve kültürel dönüşümlerle birlikte Türkiye'nin en hızlı büyüyen yerleri arasında yer alan ve nüfusu yüzde 52 oranında artan Canik, sahip olduğu benzeri olmayan yatırımlarla da dikkat çekiyor. Uyguladığı projelerle Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Başbakanlığı döneminde üst üste 3 yıl ödüllendirilen Başkan Osman Genç, dünyanın gözbebeği bir şehir ortaya çıkarmak olduğunu söyledi.

BAŞKA YERDE OLMAYAN PROJELER
Hayata geçirdikleri birçok projenin başka yerde olmadığına işaret eden Başkan Genç, "Ay-yıldızlı binamız ve içerisinde kurduğumuz Aile Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Akademik Belediyecilik Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi, Hukuk Birimi başka yerde yok. Ayrıca şehrimize kazandırdığımız Engelsiz Kafe ve Park, Hanımlar Konağı, Mevlana Kültür, Eğitim ve Yaşam Kampüsü ile 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi, dershanelerin dönüşümüne model olan Kariyer Gelişim Merkezi, Canik Akıl Küpü ve Etüt Merkezi, İkinci Bahar Yaşam Merkezi, Sıbyan Mektebi, Tiyatro Okulu gibi daha pek çok yatırımımız örnek teşkil ediyor. Yaptığımız bu projelerle örnek bir belediyeyiz" şeklinde konuştu.

HEDEF, DÜNYANIN GÖZBEBEĞİ OLAN BİR ŞEHİR
Canik'e 11 yılda 2,5 milyar liralık yatırım kazandırdıklarını ifade eden Genç, "Sadece eğitime doğrudan ve dolaylı olmak üzere yaptığımız 35 milyon lira yatırımla eğitime en çok destek olan belediyeyiz. Kentsel dönüşümde öncü bir belediyeyiz. Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni Türkiye'de ilk kullanan iki belediyeden biriyiz. Yine sağlık ve ticaret alanlarında özel sektörü ilçemize çekmemiz sonucunda, Karadeniz'de en çok istihdam sağlanan ilçe Canik olmuştur. Canik bugün Türkiye'nin gözbebeğidir, ancak bizim hedefimiz dünyanın gözbebeği olan bir şehir ortaya çıkarmaktır. Bu hedefle hizmet çıtamızı her geçen gün daha da yukarı çekerek çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.