CANİK'E KIBRIS'TAN KARDEŞ MİSAFİR

CANİK'E KIBRIS'TAN KARDEŞ MİSAFİR

Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Değirmenlik Belediyesi'nden Canik'e misafir. Belediye Başkanı Osman Işıtal ve Meclis Üyeleri

A+A-

 Canik Belediyesi'nin misafiri olarak Samsun'a geldi. Başkan Genç, şehri dünyayla buluşturduklarını söyledi.

Kıbrıs'ın Başkenti Lefkoşe'ye bağlı Değirmenlik Belediyesi ile geçtiğimiz Ocak ayında imzalanan Kardeş Şehir protokolünün ardından, iki belediye arasındaki işbirliği kuvvetleniyor. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in Kıbrıs ziyaretinin ardından şimdi de Lefkoşe'nin Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işıtal ve eşi Ayşe Işıtal ile Belediye Meclis Üyeleri, Canik Belediyesi'nin misafiri olarak Samsun'a geldi. Başkan Osman Genç ve Başkan Yardımcısı Alican Usta tarafından karşılanan Kıbrıslı misafirler, üç günlük gezi boyunca Samsun'u gezecek.
 
'ARTIK ŞEHİRLER YARIŞIYOR'
Eşi Nimet Genç ile birlikte misafirleriyle yemekte bir araya gelen Başkan Genç, artık şehirlerin yarış içerisinde olduğuna dikkat çekerek, "Şehirlerin yarıştığı 21. yüzyılda kabuğunuza sıkışarak, dünyaya gözlerinizi kapatarak büyümeniz mümkün değildir. Bu yüzyılda belediyecilik anlayışı değişti. Artık imparatorluklar ve ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Bu yüzyılda şehirleri yerel yönetimler ön plana çıkaracaktır. Bu nedenle farklı ülkelerdeki şehirlerle etkileşimde bulunuyoruz. Kültür alışverişi ve belediyeler arası işbirliği, içinde bulunduğumuz yüzyılda büyük önem taşımaktadır" dedi. 
 
'KARŞILIKLI İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK'
Türkiye'nin gözbebeği olan Canik'i dünyayla bütünleştirme adına çalışmalarının sürdüğünü belirten Genç, "Değirmenlik Belediyemiz ile daha önce Kardeş Şehir Protokolü imzalamıştır. Kıbrıs ile zaten gönül bağımız var. Tarihi ve kültürel miras ile çevrenin korunması, çalışanların eğitimi, ekonomi, gençlik, spor ve sosyal hizmetler ile mahalli idarelerin görevine giren diğer alanlarda işbirliği yapmak ve bu çerçevede her türlü katkıyı sunmak kararlılığındayız. İnşallah karşılıklı ziyaretlerle bu işbirliği daha da güçlenecek" diye konuştu.
 
BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR ETTİLER
Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işıtal da, kendilerini ağırlayan Başkan Osman Genç'e teşekkür ederek, "Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olmaktan son derece memnunuz. İnşallah Başkanımızla birlikte iki şehrimiz için güzel işlere imza atacağımıza inanıyorum" dedi.
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.