Canik'de Konak Açılışı

Canik'de Konak Açılışı

Samsun Valisi Osman Kaymak, "Artık Türkiye Sosyal Güvenlik Hizmetlerinde kadına, gence, yaşlıya, bakıma muhtaç insanlara ve engellilere verilen hizmetler konusunda Avrupa devletlerini aşarak geride bıraktı." dedi.

A+A-

Kaymak, Canik Belediyesi tarafından Devgeriş Mahallesinde yapımı tamamlanan Mümine Hanım Konağı'nın açılış törenine katıldı.

Konuşmasına tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Kaymak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliğin anlamlı olduğunu söyledi.

Vali Kaymak, vatandaşın eskiden devletten yol, su, elektrik ve iş istediğini şimdi ise daha çok sosyal sorunlar öne çıktığını aktararak, "İntihar, yalnızlık, şiddet büyükşehirlerin kaçınılmaz sorunları oldu. Artık insanlar büyükşehirin getirdiği bu yalnızlık içerisinde sorunlarını çözemiyorlar. Bu nedenle artık toplumların sosyal sorunlarını devlet yöneticilerinin çözüm bulması kaçınılmaz hale geldi. Bizler de bu çerçevede bir dizi programlar yapıyoruz." dedi. 

- Türkiye'de sosyal devlet standardı Avrupa'yı aştı

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bu kapsamda pek çok çalışma yürüttüğünü anımsatan Vali Kaymak, hükümetin engelliler, yaşlılar, hanımlar, bakıma muhtaç insanlar ve gençler konusunda çok ciddi çalışmalar yaptığını belirtti.

Yapılan hizmetlerin birçoğunun Avrupa ülkelerinin sosyal devlet standardının üstünde olduğuna işaret eden Kaymak, şunları kaydetti:

"Artık Türkiye Sosyal Güvenlik Hizmetlerinde kadına, gence, yaşlıya, bakıma muhtaç insanlara ve engellilere verilen hizmetler konusunda Avrupa devletlerini aşarak geride bıraktı. Bu çerçevede çalışmalar devam ediyor. Bu yönüyle bu hanım konağımızın buraya kazandırılmasından dolayı Canik Belediye başkanımızı tebrik ediyorum.

Bu konaklarımızın özellikle her mahallede olması lazım. Çünkü kadınlarımız bazen büyükşehirin getirdiği sorunlar içerisinde dertleriyle yalnız kalıyorlar. Kadınlarımızın sosyalleşmeye ve bir araya gelmeye ihtiyaç duyuyorlar. Bu konakların yapılması çok önemli ama daha da önemlisi bu konakların içi doldurulmalı."

- Samsunspor için kampanya 

Ayrıca, Samsunspor'un yaşadığı sorunlara da seyirci kalmadığını ve takımın yeniden ayağa kalması için sorumluluk alarak kampanya başlattığını ifade eden Kaymak, "Hep beraber el le vererek bunu atlatacağız. Samsunspor yenildiği zaman Samsun şehri yeniliyor. Samsun yendiği zaman sanki Samsun şehri galip olmuş gibi herkes şehirde bu galibiyeti konuşuyor. Ben inanıyorum Samsunspor Süper Lig'e çıkacak güçtedir ama bunu hep beraber el ele vererek gerçekleştirebiliriz." diye konuştu.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç de sağlıklı bir gelecek için kadınların rolünü önemsediğini ifade etti.

Kadınların her alanda olduğu gibi aile kurumunda önemli bir yeni olduğunu çocukları geleceğe kadınların hazırladığını dile getiren Genç, "Hanım kardeşlerimiz için ilçemizde aile ve kadın dostu mekanlar oluşturuyoruz. Aile okulları, sıbyan mektepleri, kurs merkezleri yaptık. Şimdi de ilçemizin dört bir yanına Hanım Konakları yapıyoruz. Şu anda 11. hanım konağımızı hizmete sokuyoruz. İnşallah donanımlı annelerimiz, donanımlı çocuklarımızı yetiştirecek." dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri Mümine Hanım Konağı'nın açılışını yaparak, konağı gezdi.

Açılışa Canik Kaymakamı İlhan Turgut, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman, kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, davetliler katıldı.

 
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.