Canik'de Kahraman Askeri anlattılar

Canik'de Kahraman Askeri anlattılar

Canik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen "Kahraman Askerim" konulu Lise ve Ortaokullar arası Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması'nda dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

A+A-

Kahraman Mehmetçiğe dikkat çekmek ve gençlerin vatan sevdasını resim, şiir ve yazıya dökmeleri için Canik Belediyesi ile Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Lise ve Ortaokullar arası Resim, Şiir, Kompozisyon Yarışması sona erdi. 17 ilçeden binlerce öğrencinin katıldığı ve 2 bin 500 başvurunun olduğu anlamlı yarışmada dereceye giren öğrenciler, ödüllerini Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen törenle aldı.

ÖDÜL TÖRENİ DÜZENLENDİ

Başkan Osman Genç'in yanısıra Başkan Yardımcısı Alican Usta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Kültür ve Sosyal İşler Birimi Müdürü Hamza Aygün ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı ödül töreninde Başkan Osman Genç, yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti. Törende konuşan Başkan Genç, milli ve manevi değerlerin önemine dikkat çekerek, bu tür etkinliklerle gençlerin yerli ve milli hafızaya sahip olmasını amaçladıklarını söyledi.

 

MİLLİ HAFIZA, MİLLİ BİLGİ

Bağımsız ve özgür ülke olmanın yolunun bilgi üretmeden geçtiğini belirten Başkan Osman Genç, "Bilgiyi üreten milletler 3. bin yılda huzuru ve mutluluğu bulur, aktör ülke olur. Bu çağda bilgiyi üretenler medeniyetlerinin devamını sürdürecektir. Kendi medeniyet değerleriyle yetişen, hafızasını yerli ve manevi değerlerle oluşturan gençlerin ürettiği bilgi millidir. Bu çağda bilişim alanında bilgi üreten firmalar lider olmuştur. Dolayısıyla 3. bin yılı anlayan, doğru okuyan bir gençlik olmalı" dedi.

 

EĞİTİME YATIRIM YAPIYORUZ

Eğitime önemli katkılar sağladıklarını da ifade eden Başkan Genç, "Milli Eğitim Bakanlığının ve müdürlüğünün yetişemediği yerde eğitime katkı sağlayan bir kurumuz. Eğitim, kültür alanlarında yatırımlar yapıyoruz. Sadece kendi sınırlarımız içinde değil, 17 ilçemizi de kapsayacak şekilde eğitim yatırımları yapıyoruz. Gelecek Vizyonum projesiyle iki yılda 5 bin öğrencimizin şehrimizi tanımalarını sağlıyoruz. Eğitime bugüne kadar yaptığımız yatırım miktarı fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon lirayı geçti" diye konuştu.

 

DÜNYAYI DOĞRU OKUMALIYIZ

Gençlerden eğitimin yanısıra ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri de takip etmelerini isteyen Başkan Genç, "Gençlik Afrin savaşını, Ortadoğu'daki meseleleri, gözyaşını nasıl okuyor? 15 Temmuz'u nasıl okuyor. Bunları okuyamayan gençlik okur-yazar değildir. Çünkü okumak sadece okulda defter, kitap okumak değildir. Dünyayı doğru okumalıyız. Eğer Dünya bir köyse gençliğin bu köyün mahallelerinde neler olup bittiğini iyi anlaması gerekiyor. Bunu yaparken geçmişimizi bugüne güncellemeliyiz. Çünkü sadece kariyerin yetmediğini 15 Temmuz'da hep beraber gördük. Gençlerimizin mutlaka yerli ve milli olması gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

 

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Başkan Osman Genç konuşmasının ardından Liseler arası resim, şiir ve kompozisyon, ortaokullar arası şiir ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi.

Liselerarası Resim Dalında Bahattin Sevim Köksal Anadolu Lisesi öğrencisi Şüheda Habibe Atasayar, Şiir Dalında Onur Ateş Anadolu Lisesi'nden Beyza Kobal, Kompozisyon Dalında Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi'nden Çağla Karadere 1. oldu. Ortaokullararası Resim Dalında Emirli Ortaokulu öğrencisi Berke Şahin, Şiir Dalında ise Tepeören Ortaokulu'ndan Faruk Seven'in eserleri ödüle layık görüldü.

canik-bld-haber-(3)-.jpg

 

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.