ÇANAKKALENİN PERDE ARKASI” KONFERANSI

ÇANAKKALE'NİN PERDE ARKASI” KONFERANSI

Araştırmacı Gazeteci - Yazar Arif Akpınar, “Anakkale Savaşı’nda 16 ila 55 yaş arası erkek vatandaşımız neredeyse hiç kalmadı, hepsi şehit oldular.

A+A-

Yani herkes ülkeyi savunmak için cepheye koştu. İşte Çanakkale ruhu böyle bir ruhtu” dedi. 
Samsun’un Bafra ilçesinde, Eğitim Bir-Sen Bafra Temsilciliği tarafından Belediye Kültür Merkezi’nde “Çanakkale'nin Perde Arkası” konulu konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını Eğitim Bir-Sen Bafra İlçe Temsilcisi Hamdi Yıldız yaptı. Konferansa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Gazeteci-Yazar Arif Akpınar, sunum eşliğinde yaptığı konuşmada, “Tarihimizi bilmezsek geleceğe ümitle bakamayız ve geleceğimizi inşa edemeyiz” diye konuştu.

Akpınar sözlerine şöyle devam etti: “Çanakkale Savaşı’nda 16 ila 55 yaş arası erkek vatandaşımız neredeyse hiç kalmadı, hepsi şehit oldular. İşçisi, emeklisi, amiri, memuru, öğrencisi ve öğretmeni yani herkes ülkeyi savunmak için cepheye koştu. İşte Çanakkale ruhu böyle bir ruhtu. Okullar birkaç yıl mezun veremedi. Bu ülke hepimiz tarafından kurtarılmıştır. Bu Çanakkale Savaşı namaz ve dualarla kazanıldı. Çanakkale geçilmiş olsaydı, biz Anadolu'da olmazdık. Çanakkale'de Allah'ın dediği oldu ve dedelerimiz geçit vermedi.”
Arif Akpınar’ın konuşmasının ardından Eğitim Bir-Sen Bafra Şubesi tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uzunlar, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Eğitim-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Necdet Güneysu, Eğitim Bir-Sen Bafra İlçe Temsilcisi Hamdi Yıldız ile çok sayında davetli katıldı.

20120324aw000154_01.20120324145251.jpg20120324aw000154_03.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.