“Çanakkale Geçilmez”

“Çanakkale Geçilmez”

Bugün; Türk ve dünya tarihinde önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart Çanakkale Zaferi ile kutsal vatanımız için canlarını sakınmadan feda eden şehitlerimizi anma günüdür.

A+A-

Çanakkale Zaferi, tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen Türk Milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü örneğidir.

Dünyaya "Çanakkale Geçilmez" diyerek tarihin akışını değiştiren şanlı ecdadımızın bu sarsılmaz inancı ve mücadelesi sonucu evlatları olarak bugün bizler bu topraklar üzerinde geleceğe yürümekteyiz. Çanakkale'de kazanılan zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci kurtuluş savaşında da meşale olmuş, bütün fertleriyle el ele veren milletimiz Atatürk'ün önderliğinde zafere ulaşmıştır.

18 Mart 1915 Türk tarihinde askeri ve siyasi başarı olmaktan öte inanç, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın yazılış tarihidir. Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biridir.

Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümünde, “Çanakkale Geçilmez” sözünü şanlı tarihimize altın harflerle yazan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canlarını feda eden, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sevgi, saygı, minnet ve şükran duygularıyla anıyoruz.

 

Türk Eğitim Sen Bafra İlçe Başkanlığı

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.