Can Atilla'dan Kara Kuvvetleri'ne özel klip

Can Atilla'dan Kara Kuvvetleri'ne özel klip

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın 2224'üncü kuruluş yıldönümü dolayısıyla tanıtım videosu hazırlandı. "Etkin, Caydırıcı, Saygın" sloganıyla öne çıkan videonun müziğini ünlü müzisyen Can Atilla yaptı.

A+A-

Türklerin temel ordu teşkilatlanma sistemi olan 10'luk sistemin kurucusu Mete Han'ın tahta çıktığı Milattan Önce (MÖ) 209 yılı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin asli unsuru olan Türk Kara Kuvvetleri'nin kuruluş yıldönümü olarak kabul ediliyor. Bu yıl 2224'üncü kuruluş yıldönümü kutlanan Türk Kara Kuvvetleri'nin zaferlerle dolu tarihindeki en önemli dönüm noktalarını vurgulayan bir tanıtım klibi hazırlandı. Müziğini ünlü müzisyen Can Atilla'nın yaptığı klipte, "Etkin, Caydırıcı, Saygın" sloganı ile faaliyetlerine yön veren Türk Kara Kuvvetleri'nin yetenekleri ile geçmişten günümüze barışı destekleme faaliyetleri ve gelecek projeksiyonu yer alıyor.

Türk tarihine yön veren önemli savaşların sıralandığı video, Türklere Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt Savaşı, İstanbul'un Fethi, Çanakkale Savaşı ve Büyük Taarruz başlıyor. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın günümüzdeki faaliyetlerinin görüntüleriyle devam eden videoda "Cesur", "Kararlı", "Hududun Aslanı", "Üstün Manevra Kabiliyeti", "Yüksek Ateş Gücü", "Milletin hizmetinde", "Dünyaya uzanan barış eli" gibi temalar işleniyor.

Kore ve Kıbrıs savaşlarından kesitlerin yer aldığı videoda ayrıca Somali, Bosna Hersek, Kosova, Lübnan ve Afganistan'da Türk ordusunun faaliyetleri kısa kısa aktarılıyor. Dünyanın sayılı orduları arasında gösterilen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yansıltıldığı video, "Geleceğe yürüyoruz" sloganıyla sona eriyor. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.