“ Cami Ve Namazla Arınma”

“ Cami Ve Namazla Arınma”

Bafra müftülüğü camiler haftası münasebetiyle,Bafra Belediye Kültür merkezinde ''cami ve namazla arınma' konulu konferans düzenledi.

A+A-

Program Türkiye Kuran-ı Kerimi güzel okuma birincisi Cihan Kodal'ın Kuran tilaveti ile başladı. Ardından kürsiye gelen İsmail Çiçek program hakkında kısa bir konuşma yaptı.Program Konferansa konuşmacı olarak gelen Konya İl Müftüsü Prof.Dr.Ali Akpınar`ın, ''Cami ve namazla arınma'' konulu sohbet ile devam etti. Bafra kültür merkezinizindeki yoğun kalabalığa hitap eden Akpınar, "Camiler, sadece inananların topluca ibadet yaptığı yerler değil, aynı zamanda toplumsal birlik ve bütünleşmemizi sağlayan, kalplerimizi birleştiren, sanat ve estetik alanında ulaştığımız seviyeyi sergileyen mimari şaheserlerdir" dedi.

Camiler, İslâm toplumlarının simgeleridir. Bir beldenin İslâm beldesi olduğunun en güzel kanıtı, göklere yükselen minareleriyle camilerimizdir. "Toplayan bir araya getiren" anlamına gelen camiler, inananların Yüce Rabbimiz huzurunda saf tuttukları, rükuya varıp secde ettikleri kutsal mekanlardır. Her inanca göre, ibadetlerin yapıldığı yerlere farklı isimler verilmiştir. Müslümanlar tarafından Mabed teriminin karşılığı olarak, Mescid ve Cami isimleri kullanılmıştır. İslam dininde, dünyanın her tarafında Mabed olarak Cami'nin başka bir alternatifi de yoktur.

Camiler, geçmişte olduğu gibi günümüzde de sosyalleştirici, bütünleştirici, eğitici ve öğretici fonksiyonlarını icra etmektedir. Kadın-erkek, zengin-fakir, köylü-kentli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır''dedi.

 Programa, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, AKP Samsun Milletvekili Adayı Av.Orhan Kırcalı, İlçe Sağlık Müdürü Aytaç Akın, Sosyal Yardımlaşma Müdürü Hasan İrer ve sivil toplum örgütleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Program Samsun il Müftüsü Veysel Çakı tarafından Prof.Dr.Ali Akpınar`a plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.

bafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma2.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma3.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma4.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma5.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma6.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma7.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma8.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma9.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma10.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma1.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma2-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma3-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma3-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma5-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma6-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma7-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma8-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma9-001.jpgbafra-muftulugu-cami-ve-namazdan-arinma10.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.