ÇAGDAŞ YAŞAMA'DAN OKULA KÜTÜPHANE

ÇAGDAŞ YAŞAMA'DAN OKULA KÜTÜPHANE

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Kızılot Burçin Uysal Ortaokul'na yaptırılan Azime Yılmaz (Z) Kütüphane'nin açılış töreni gerçekleştirildi

A+A-

Okula  kazandırılan  Azime  Yılmaz (Z)  Kütüphanesine  katkılarından  dolayı  Çağdaş Yaşamı  Destekleme  Derneği  adına  Genel  Sekreter  Gülsüm Kaya'a Kızılot Burçin Uysal Ortaokul adına Çarşamba İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Özdemir teşekkür verdi ve ardından Folklor Gösterisi ile devam eden program  Protokol tarafından kütüphanemizin  açılış  kurdelesinin   kesiminin ardında pasta kesimiyle son buldu. 

'BU ANLAMDA YAZININ İCADI İLE İNSANLIĞIN TARİHİNİ BAŞLATIRLAR'
"İnsanoğlunun doğadaki diğer canlılarda olduğu gibi, yaşamını ve türünün devamını sağlamak için geliştirdiği bir genetik refleksi vardır,öğrenmek, öğrendiklerini kullanmak ve bunu gelecek nesillere aktarmak sosyolojide buna bilgi transferi diyoruz"diyen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği( ÇYDD) Samsun Şubesi Başkanı Yaşar Sezen,"İnsanoğlu İlkel çağlarda öğrendiklerini mağara duvarlarına çizdikleri şekil ve resimlerle sonraki kuşaklarına aktarabiliyordu,süreç içerisinde bu refleksini değişik sesleri harflerle ifade ederek "yazı" dediğimiz tüm zamanların en büyük icadı ile yapar hale geldi .Bilim insanları bu anlamda yazının icadı ile insanlığın tarihini başlatırlar M.Ö 3500 Yıllarında Mezepotamyalı sümerler tarafından icad edilen bu kadim iletişim aracı, teknoloji ve bilim ne kadar ilerlerse ilerlesin insanoğlunun tek ve yegane iletişim unsuru olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

'YAŞAMINDA YER ALAN EN DEĞERLİ BİLGİ HAZİNELERİ OLMUŞLAR '
İnsanoğlu yazının icadı ile birlikte doğa karşısında öğrendiği her bilgiyi, buluşu, yeniliği, duygu ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarabildiğini  belirten  Başkan Sezen,"Böylece kalıcı bir belleği oluşmuştur.Kısaca yazının tarihsel geçmişini danımsayacak olursak, ilk önce taş tabletler üzerine sert metal gereçlerle yazılan bilgiler, toprak tabletlere yazılıp ateşte pişirilerek dayanıklı halde tutulmuş,ilerleyen yüzyıllarda bitki lifleri ve hayvan derileri üzerine renkli yazılarla işlenerek geliştirilmiş, insanoğlunun bilgi ve aklının gelişimi  kağıt ve sonrasında matbaanın bulunması ile yaygın ve kullanışlı bir hal almıştır.Kitaplar insanoğlunun yaşamında yer alan en değerli bilgi hazineleri olmuşlar ve bu özelliklerini de günümüze kadar artan bir değerle korumuşlardır,Bu gün uygar toplumlar ve uygarlık yolundaki tarihsel süreçlerine baktığımızda bu gelişmişliklerinin kitap ve kitap kullanmanın yaygınlığı ile doğru orantılı olduğunu görmekteyiz"diye konuşta 

'KİTAP BU ANLAMDA BİR EGEMENLİK ARACI OLARAK TA NİTELENEBİLİR'                         
Kitap yazmak ,yazılan kitapları çoğaltmak ve bunların okunmasını bir toplumsal alışkanlık haline dönüştürmek ulusların toplumsal belleklerinin zenginliğini oluştururulduğunu dile getiren Başkan Yaşar Sezen,"Toplumsal belleği zengin olan ve bu zenginliği yaygın hale getiren toplumlar ekonomik,sanat ve kültürel anlamda gelişirler ve diğer toplumlar üzerinde de egemen olurlar.Kitap bu anlamda bir egemenlik aracı olarak ta nitelenebilir.Tarihin değişik dönemlerine baktığımızda kitapların basılmasının,yaygınlaşmasının ve okunmasının yasaklandığını,suç sayıldığını görürüz bunun en şiddetli ve acı uygulanışını yakın yıllarda ülkemizdede yaşadık,Kitap salt bilgi öğretimi ile yetinmez her türlü kişisel ve toplumsal sorunların çözümü için çareler öğretir yol gösterir "dedi

'KİTAP VE SAHİP OLDUKLARI BİLGİLER KADAR DEĞERLİ VE ZENGİNDİRLER'
çocuklarımıza bırakacağımız en değerli miras kitaplarımız,öğreteceğimiz en iyi alışkanlıkta okuma olmalıdır ifadesini kullanan Başkan Sezen,"  İnsanlar, giysilerinin şıklığı ve modaya uygunluğu yada cüzdanlarındaki para ölçüsünde değilokudukları kitap ve sahip oldukları bilgiler kadar değerli ve zengindirler.ÇYDD olarak temel amacımız ülkemizde en ücra köylerde bile kitapların ışıltısı ile aydınlanan kütüphaneler oluşturmak, bu ışıklarla donatılmış çocuklarımızın parıldayan yürekleri ile uygarlık çağdaşlık  yarışında yer almaktır.En iyi dostunuz kitaplar olsun. En değerli hediyeniz kitaplar olsun"diye ifade etti.
 
'ÇYDD, BUGÜNE KADAR 1255 OKULA BEŞ MILYONU AŞAN SAYIDA KITAP GÖNDERDI'
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği,  Atatürk ilke ve devrimleriyle kazanılmış haklarımızı korumak, onları geliştirmek için 26 yıl önce kurulduğunu ifade eden  ÇYDD Genel Yazmanı ve Kitap Projeleri Sorumlusu Gülsün Kaya,"Derneğin önceki başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, şimdiki başkanı Prof. Dr. Aysel Çelikel ve derneğin bütün üyeleri, bu ülkenin olanaklarıyla eğitim görüp meslek sahibi oldukları için kendilerini bu ülkeye borçlu hissediyor. Bu borcu ödemek için de ülkemizdeki bütün çocukların iyi bir eğitim alıp geleceğe hazırlanmasına destek olmaya çalışıyor.ÇYDD, bugüne kadar 1255 okula beş milyonu aşan sayıda kitap gönderdi. 26 okula tam donanımlı kütüphane kurdu. Samsun'da bugün açacağımız kütüphane, tam donanımlı kütüphanelerimizin 27'ncisi. Ayrıca bugüne kadar ÇYDD, Samsun'daki 30 okula kitap desteği verdi. Biz inanıyoruz ki çocuklarımız güzel kitaplarla buluşunca onları okumaktan büyük zevk alıyorlar. Biz yetişkinlerin görevi, çocuklarımızı her gün daha çok kitapla buluşturmaktır "dedi.
 
'ELLERİNDE AKILLI TELEFON VE TABLETLERİ SIKLIKLA GÖRÜYORUZ'
Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanıyor ifadesini kullanan  Okul Müdürü Aydın Kuru."Kitaplar bilime giden yoldur. Gelecek kuşaklara bu sevgiyi aktarabilmek için bize de büyük görevler düşmektedir.Özellikle çocuklarımızın her şeyden önce, kütüphanelerden bizi biz yapan değerleri öğrenmeleri çok önemlidir.İçinde bulunduğumuz çağ teknoloji çağı ve çocuklarımızın, gençlerimizin ellerinde akıllı telefon ve tabletleri sıklıkla görüyoruz. Amacımız ,daha  çok öğrencimizi kitapla buluşturarak, onlara okuma alışkanlığı kazandırmak. Böylelikle hem geçmişimizi tanımalarına ve daha iyi anlamalarına yardımcı olmak hemde geleceğe yön veren, ufkumuzu aydınlatan, okuyan bir neslin yetişmesine katkıda bulunmak istiyoruz. İşte bugün burada böylesine ulvi bir yolun yüceltilmesi  maksadıyla toplanmış bulunuyoruz.Çocuklarımızın  muştulu yarınları için okulumuz adına gerçekleştirilen bu hamlede bize destek veren  başta Azime Yılmaz hanımefendiye, Çağdaş Yaşamı Destekleme  Derneğine ve katkısı bulunan herkese  ayrı ayrı teşekkürü bir borç biliyorum.Yaşadığımız  çağın en önemli değerinin, iyi yetişmiş insan gücü olduğu gerçeğinden hareketle Azime Yılmaz  Z kütüphanesinin okulumuza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum"dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.