Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere 2 Bin Ceviz Fidanı

Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftçilere 2 Bin Ceviz Fidanı

Samsun Büyük şehir Belediyesi Bafralı çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanı dağıttı.

A+A-


İlçelerdeki tarım ve hayvancılığa büyük önem veren Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bafralı çiftçilere 2 bin adet sertifikalı ceviz fidanını  Bafra Öğretmenevi'nde düzenlediği törenle verdi.
Törenin açılış konuşmasını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptı Şahin konuşmasında, Bütün şehir yasası ile birlikte, Samsun Büyükşehirin hizmet alanı da genişledi. Daha önce Belediyesinin yaptığı çalışmalarla birlikte tarımda da çiftçilerimize destek anlamda büyük rol oynuyor. Bizde Bafra Belediyesi olarak kırsal kalkınma ile bir birimimizi oluşturduk bizde bu çalışmalara katkı sağlamak için çalışacağız' dedi.

Bafra Kaymakamı A. Fuat Türkel yaptığı konuşmada endişeli olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

Samsunbüyükşehir Belediye Başkanımız her alanda olduğu gibi tarım alanın da da ilçemize yaptığı katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Bütün şehirlerle birlikte özel idarelerimiz de kalkınca kırsal alanda birşey yapılabilir mi? diye endişe etmiştik ancak bazı Büyükşehir Belediyeleri, kırsal kalkınma daire başkanlıkları kurdu, kırsal alanda ki hizmetleri de bir nevi devraldı buda tabiki memnuniyet verici. Son 20 yıldır ceviz üstüne çok şeyler söyleniyor, çok ciddi destekler veriliyor ama ben ülkemiz de ceviz üretiminin arttığında endişeliyim. Ceviz ekimin de bir yanlışlık olduğunu vurgulayan Türkel, biz belki doğru tercih yapmadık cevizde sürekli yabancı isimler duyuyoruz bunların yanında bizim yerli cevizlerimiz kamandır, uğurludağ, bandırma artık yok denecek kadar azaldı. Ceviz üretim alanlarımız arttı ama tahmin ediyorum ceviz üretimimiz artmadı biz hala şili den alıyoruz.


Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
Türkiyenin son bir kaç haftadır bulundumuz coğrafya'da ülkemizin karsılastı hadiselere bakarsak eğer güçlü bir ülke digilseniz enerji poloktikalarında dışa bağlıysanız, üretimin degisik versiyonlarında dışa bagımlıysanız,sizin dışa bağımlı  oldunuzu bilen uluslarası ülkeler hep peşin satmıs gibi bacak bacak üstüne atarak sana yukarıdan bakarlar dedi.
Senin uluslararası ilişkilerde taşıyacağın rolü ve misyonu adeta bulurlar. Ama Güçün varsa iktisaten güçlüysen dış gelirlerin yüksek bir ülkeysen onunla pazarlıga oturursak onunla herşey kolay olmaz derler ve işte biz o ikincisi gibi olmak durumundayız. Şu anda suriye'de ve Irak'ta olan olaylardan dolayısıyla yıllardır nato müttefikimiz olan Amerika'yla, orta Avrupa ülkeleriyle, Fransa'yla içinde bulunduğumuz ilişkilerin tamamen bir güç yarışı ve bilek güreşine dönüştügüne biz hep birlikte tanıklık etmedik mi. Bizim bileğimiz neden kuvetli olamasın ne için onlar bizim bilegimizi yatıracak cesareti kendinde hemen bulsun ya bir dakika kolay tutulmaz onun bileği ya  adamı çalar yere dedirtecek bir ülke olmamızı anlamamız için acaba son bir kaç yıldır uluslar arası ilişkiler'de karsılastımız olaylar yetmiyormu.
Türkiye olarak çok çalışmamız gerekiyor. Çok çalışmamız gerektigini her yerde söylüyorum ve iracaat yapmamız gerektiginide her yerde söylüyorum. Bunu sizinle yürekten paylaşmak istedim değerli çiftçi kardeşlerim,muhtarlarımla şu anda benim tarımımın en birinci derece de temsilcisi durumunda olan tırnaklarıyla hayata tutunmuş olan değerli hemşerilerim sizleri canı gönülden tebrik ediyor. başarılarınızın devamını diliyorum' dedi.

1-548.jpg2-511.jpg3-431.jpg4-296.jpg5-194.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.