Bugün engelleri kaldır!

Bugün engelleri kaldır!

Bugün 3 Aralık Engelliler günü… "Safiye İle Müzik Saati"nin özel konuğu, Samsun Engelliler Spor Merkezinde badminton antrenörü olan Dilek Yiğit 103.2 Frekanslarında.

A+A-

Engelli İnsanlarımızın Farkına Varın

Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve yaşamın birçok alanında çeşitli "engeller" ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmamız gerektiğini söyleyen Dilek Yiğit, onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerektiğini de dile getirdi.

İnsanların Engeli Olmayın

Engelli bireylerin hayatta büyük mücadelelerle her gün yeniden doğduğunu söyleyen Yiğit; "belki bizler şu an için özürlü değiliz ancak bu olmayacağımız anlamına gelmiyor. Engelleri olan insanların bir engelide siz olmayın. Asansörler, engelliler içindir. Asansörleri kullanarak, onların bu imkanlarını ellerinden almayın" dedi.

Onların Tek İhtiyacı Verilen Hizmetlerin Kendilerine Uygun Hale Getirilmesidir

Aktif olmak, toplumun içinde olmak, toplumsal hayata katılımına teşvik etmek gerektiğini dile getiren Yiğit; " ne kadar çok çeşitli kurum ve kuruluşlara giderlerse, ne kadar çok sokaklarda dolaşırlarsa, ne kadar çok sinemaya, tiyatroya giderlerse, o kadar çok insanlar bu kişilerin farkına varırlar. Onların tek ihtiyacı verilen hizmetlerin kendilerine uygun hale getirilmesidir" diyerek sözlerini bitirdi.

3-aralik-dunya-engelliler-gunu-1.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.