Böyle mi doğa turizminin önünü açacaksınız?

Böyle mi doğa turizminin önünü açacaksınız?

Bafra’da havaların ısınması piknikçileri Derbent Barajı kıyılarına akın etmesine vesile oluyor.

A+A-

Güzel bir pazar gününü Bafra’da nerde geçirebilirim diye düşünenlerin yarıdan fazlasının ilk aklına gelen yer Derbent Barajı’nın kenarıdır. Gerek manzarası, gerek ise sakinliği, gerekse balık tutma gibi hobileri gerçekleştirebilecek tek yer ‘’Derbent Baraj’’ gölüdür.

Buraya kadar güzel bir görünüm sunan Bafra ilçesinde bulunan Derbent Baraj gölü etrafı ve baraj önünde bulunan mesire alanı çevrede bulunan iğrenç görüntüler dolayısı ile tatilcilerin keyfini kaçırıyor. Özellikle baraj önünde bulunan mesire alanındaki wc’ler artık bırakın kullanılmayı yanına bile yaklaşılamayacak durumda.

 Rezil bir görüntü ile karşı karşıya kalıyoruz. Çünkü Derbent Barajı’nın kıyıları kontrolden uzak, herkesin hür ve hor kullanacağı bir alan haline gelmiş. Piknik yapanlar çevreyi rezil etmişler, alkol alanlar şişelerini bırakmış. Saygıyı unutmuşuz inancımızın olmazsa olmazı temizlik sadece lafta kalıyor. Bir hafta sonra geldiğinde bir hafta önce bıraktığı pisliğe küfür eden bir zihniyet var burada, çevremizi bu hale getiren bizleri, anlaşılan o ki bir kontrol edecek güç lazım. Nezih bir ortamda piknik yapmak en doğal hakkımız bizim, kendini bilmezlerin yüzünden bu ortamın bozulmasını istemiyoruz. Acil bir karar ile baraj gölü kenarları yetkili merciler tarafından denetlenmelidir.’

barajda-rezi-goruntuler.jpgbarajda-rezi-goruntuler-2.jpgbarajda-rezi-goruntuler-3.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum