BONZAİDEN ÖLEN GENCİN ARKADAŞI TAHLİYE OLDU

BONZAİDEN ÖLEN GENCİN ARKADAŞI TAHLİYE OLDU

Samsun'da bonzai çektiği evde zehirlenerek hayatını kaybeden gencin, tutuklanan arkadaşı yargılandığı ilk mahkemede tahliye oldu.

A+A-

Olay, İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi'nde 25 Temmuz 2014 tarihinde meydana gelmişti. Bulunduğu evde bonzai çekerken ağırlaşarak kaldırıldığı hastanede 2 gün sonra hayatını kaybeden 2 çocuk babası İsmail S.'nin ölümüyle ilgili tutuklanan arkadaşı C.A.'nın (45) yargılanmasına başlandı. 
Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında, "ihmali davranışla kasten adam öldürmek" suçundan yargılanan C.A., hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin uyuşturucu kullandığını, olay günü evinde İsmail'in uyuşturucudan zehirlenince hastaneye gitmesi için kimseye engel olmadığını ifade eden C.A., "Benim evde aparat yapıp uyuşturucu içtik. 10 dakika sonra İsmail kriz geçirdi. Ancak, İsmail'in hastaneye gitmesi için evdeki arkadaşlara engel almadım. Ben kimseye uyuşturucu temin etmedim. Olaydan 15-20 dakika sonra polis ve ambulans geldi. Kontörüm olmadığı için ve evim zemin katta olup telefon çekmediği için olayı hemen haber veremedim. İsmail'in ölümünde bir kusurum yoktur. Tahliyemi ve beratımı istiyorum" dedi.
Ölen İsmail'in babası Arslan S. de duruşmada verdiği ifadede C.A.’dan şikayetçi olmadığını söyledi. Mahkeme heyeti suç vasfında değişme olma ihtimali ve tutukluluk halini göz önünde bulundurarak duruşmalara katılmak şartı ile C.A.'nın tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi. Duruşma tanıkların dinlenmesi için ileri bir tarihine ertelendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.