BİRLİK, MEZBAHAYA TALİP

BİRLİK, MEZBAHAYA TALİP

Samsun’un Bafra ilçesinde Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Erdal Doğan, Bafra Belediyesi Mezbahası’na talip olduklarını söyledi.

A+A-

Erdal Doğan birlik binasında yaptığı basın açıklamasında, “Mezbahanın verimli işletilmesi, üretici ve tüketicilere yararlı olması için, mezbaha ve hayvan pazarının işletmeciliğini Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, Yakakent İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne devredilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
“Bafra Belediye Mezbahası problemi her geçen gün belediyemize külfet ve zarar getirmektedir” diyen Doğan şöyle konuştu: “Üyelerimizin ve çiftçilerimizin en büyük sorunlarından bir tanesi, gece kesimidir. Biz her fırsatta dile getirdik. Tarihe karışmış olan gece kesimi Türkiye’de sadece ve sadece Bafra’da vardır. Kasap esnaflarımızın, üreticilerimizin ve dışarıya karkas et götüren firmaların gece kesimi ve kesim ücretinin yüksek olmasından dolayı hizmetlerini artık civar il ve ilçelerinde aradıklarını gördük. Ve bu nedenden dolayı 1. sınıf bir mezbahanın atıl durumda kalmasına sebebiyet vermiştir. Mezbahanın bir an önce özelleştirilmesi gerekmektedir. Hepimiz biliyoruz ki, özelleştirilen tüm işletmeler zarar eden değil, kar eder hale gelmişlerdir. Günümüz şartlarında, üreticimiz, işini dürüst yapmak isteyen kasaplarımız, büyük şehirlere et götüren firmalarımız için hiçte uygun olmayan gece kesimlerinin kaldırıp civar il ve ilçelerin fiyat politikası ile kesim uygulamalarını göz önüne alınıp bir an önce gündüz kesim uygulamasına geçiş sağlanmalıdır. Bu uygulama ile kaçak kesim minimize edilir. Mezbahanın verimli işletilmesi, üretici ve tüketicilere yararlı olması için, mezbahana ve hayvan pazarının işletmeciliğini Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, Yakakent İlçeleri Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne devredilmesini talep ediyoruz.”
Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise mezbahanın özelleştirilmesiyle ilgili çalışmalarının olduğunu belirterek, “Mezbahayı özelleştirmeyi düşünüyoruz. Canlı hayvan pazarının bitmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.