Bir Afiş Bin Farkındalık "Otizim"

Bir Afiş Bin Farkındalık "Otizim"

Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Samsun çapında büyük projesine Bafra belediye Başkanı Zihni ŞAHİN Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali KATİPOĞLU'nu ziyaret ederek başladı.

A+A-
Doğankaya Özel Eğitim Uygulama Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Proje Yöneticisi: İlyas Deniz GÖKCE: Amaçlarının sanatın birleştiriciliğinden hareketle özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımızla ilgili empati duygusunu geliştirmek ve özellikle lise düzeyinde farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Okul Müdürü Dursun DÜNDAR: Samsundaki tüm liseleri kapsayan bu yarışmamızla Bafra’da özel eğitimin aldığı yola dikkat çekiyoruz. Konuyla ilgili bizi destekleyen Bafra belediye Başkanı  Zihni Şahin, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Ali KATİPOĞLU’NA Konuyla ilgili bilgi verdik. Dedi İl düzeyinde yapacağımız  bu çalışmanın ödül töreni 12 Nisan 2018 tarihinde  Bafra’da olacak dedi. YARIŞMANIN şartnamesini ekte sunuyoruz: T.C. MEB BAFRA-DOĞANKAYA ÖZEL EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ AFİŞ YARIŞMASI ŞARTNAMESİ “Otizm Farkındalığı” konulu Yarışma Şartnamesi 
 
1. KONU “Otizm Farkındalığı”. 
 
2. AMAÇ Ulusal boyutta otizm farkındalığı yaratmak ve bu konudaki duyarlılığı arttırmak. 
 
3. YARIŞMA VE KATILIM KOŞULLARI 
 
Samsun ili sınırları içerisinde bulunan liselerde eğitim-öğretime devam eden öğrenciler katılabilir. Yarışmacılar, yarışmaya 1 tasarımla katılabilecektir. Yarışmaya katılan çalışmalar kendi okullarındaki görsel sanatlar öğretmenleri tarafından seçilerek, okulda dereceye giren ilk altı çalışma yarışmaya gönderilecektir. Yapılacak afiş çalışmaları 50 X 70 cm. ebadında kağıt üzerine ve dikey olarak hazırlanmalıdır. Yatay olarak hazırlanan çalışmalar değerlendirilmeye alınmayacaktır. Bilgisayar ortamında hazırlanarak gönderilen afiş çalışmaları değerlendirilmeye alınmayacaktır. Afişler hazırlanırken kullanılacak teknik serbesttir (Guaj, pastel, sulu, akrilik ve yağlı boya vb.). Katılım formu eksiksiz olarak doldurulup bir zarfa konacak ve zarf kapatıldıktan sonra üzerine sadece 6 rakamdan oluşan bir rumuz yazılacaktır. Örneğin: ( Rumuz: 123456)  Aynı rumuz afişin arkasına da yazılacaktır. Hazırlanan zarf, aynı rumuzu taşıyan afişle birlikte kaybolmayacak şekilde gönderilecektir. Afişin üzerinde isim, imza veya ayırıcı bir işaret bulunamaz. Şartnamede belirtilen bilgiler dışında işaret bulunan çalışmalar değerlendirme dışında bırakılacaktır. Afişler ve katılım formunun bulunduğu zarf, rulo yapılmadan iki mukavva arasında posta yoluyla aşağıda belirtilen adrese yollanacak ya da elden teslim edilecektir. Afişlerin son teslim tarihi olan 30 Mart 2018 Cuma Günü saat 17.00’a kadar teslim adreslerine ulaştıkları takdirde yarışmaya dahil edilir. Posta yoluyla gönderilecek afişlerin tüm sorumluluğu katılımcıya ait olup, postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Katılımcı; “otizm farkındalığı” ile ilgili kendisinin belirlediği sloganı da mutlaka afiş üzerine yazmalıdır. Yarışmacı, yarışmaya gönderdiği afişlerin tümüyle kendisine ait olduğunu taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu beyana aykırı hareket ettikleri belirlenenlerin ödül, ünvan ve her türlü kazanımları iptal edilir. Afişlerde; katılımcı özellikle “otizm farkındalığı” konusuna dikkat çekecek, bu konuda vermek istediği mesajı açık bir şekilde yansıtacağı bir çalışma olmalıdır.
 
4. ÖDÜLLER Birincilik ödülü : Dizüstü Bilgisayar + Başarı Belgesi İkincilik ödülü   : Tablet Bilgisayar + Başarı Belgesi Üçüncülük ödülü       : Fotoğraf Makinesi + Başarı Belgesi Not: Derceye giren öğrencilerin öğretmenlerine Çeyrek Altın hediye edilecektir. 
 
5. DEĞERLENDİRME
Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.