BİLİM ADAMLARI SAMSUNDA TOPLANIYOR

BİLİM ADAMLARI SAMSUN'DA TOPLANIYOR

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3.sü düzenlenecek olan Sulak Alanlar Kongresi 23-25 Ekim tarihleri Samsun 19 Mayıs Üniversitesi kongre kültür merkezinde gerçekleşecek.

A+A-

Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Merkez Kampusu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Ulusal Sulak Alanlar Kongresi, 23-25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek. Kongrede sulak alanlar hakkında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması hedeflenirken, ülkemizin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak Deltası habitatını tehdit edecek unsurlara dikkatler çekilecek.

3. Ulusal Sulak Alanlar Kongresi Başkanı Profesör Dr. Ali Kemal Ayan kongre hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kongremizi Kızılırmak Deltası gibi bir dünya mirasına sahip Samsun’da düzenlemek çok anlamlıdır. Sulak alanların doğru kullanılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için bilim insanları, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra konu ile ilgilenen herkes sürdürülebilir çözümler oluşturmak üzere Samsun’a davet edildi. Kongrede saha ve atölye çalışmaları da yapılacak.” dedi.
Kongreye 350 bilim insanının katılması bekleniyor.

 

 

Katılımcıların talebine bağlı olarak kongre kapsamında sahada eğitim de mümkün olacak. Düzenlenen eğitim programı Kızılırmak Deltası’nda bir gece çadırda konaklamayı da içeriyor. Ayrıca sulak alanların izlenmesinde gözetilecek kalite kriterleri, kuş fotoğrafçılığı, kanatlılarda ilkyardım konularında katılım belgesi de verilecek. Bu sayede katılımcıların sulak alanları yerinde gözlemlemesi imkanı da doğacak.
 

 

 

sulak alanlar hakkında bilgi ve bilgi seviyelerini artırmak temel amaçtır sorularının ulusal ve uluslararası düzeyde ortak olacak olan google otogar yanı sıra kızılırmak deltasındaki saha ve atölye çalışmaları ile devam edecektir 19 mayıs üniversitesi milli parklar genel müdürlüğü bölge müdürlüğü kongre 350 bilim insanı samsun da buluşulacak

. Kongrede sulak alanlar hakkında bilgi ve bilinç düzeyinin arttırılması hedeflenirken, ülkemizin önemli sulak alanlarından olan Kızılırmak Deltası habitatını tehdit edecek unsurlara dikkatler çekilecek.

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Sulak Alanlar Kongresi için hazırlıklar devam ediyor. 23-25 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek kongre kapsamında sahada eğitim yapılması da planlanıyor.
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Merkez Kampusu Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi, önemli bir kongreye ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile 19 Mayıs Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek olan Ulusal Sulak Alanlar Kongresi, 23-25 Ekim 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, kongre vesilesiyle bölge sorunlarının ulusal ve uluslararası düzeyde ortaya konması da amaçlanıyor. Sulak alanların doğru kullanılması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için bilim insanları, kamu kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra konu ile ilgilenen herkes sürdürülebilir çözümler oluşturmak üzere Samsun’a davet ediliyor. Katılımcıların talebine bağlı olarak kongre kapsamında sahada eğitim de mümkün olacak. Düzenlenen eğitim programı Kızılırmak Deltası’nda bir gece çadırda konaklamayı da içeriyor. Ayrıca sulak alanların izlenmesinde gözetilecek kalite kriterleri, kuş fotoğrafçılığı, kanatlılarda ilkyardım konularında katılım belgesi de verilecek. Bu sayede katılımcıların sulak alanları yerinde gözlemlemesi imkanı da doğacak.
Kuş fotoğrafçılığı, doğada kanatlılara ilk yardım ve kuş halkalama metotlarının inceleneceği eğitim çalışması Cernek Gölü kıyısında bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı yönetim merkezi binasında gerçekleşecek. 19 Mayıs Üniversitesi Ornitoloji Araştırma Merkezi’nin Kızılırmak Deltası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası’nda 2002’den beri yürüttüğü kuş halkalama çalışmaları da burada yapılıyor. Kuşların biyolojisi, ekolojisi, davranışı, yer değiştirme hareketleri, üreme verimliliği ve popülasyon demografisi gibi konularda sulak alanların etkisi arazi üzerinde gözlemlenebilecek.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kongrenin sulak alanlarla ilgili tehlikelere, koruma ve kullanma dengesinin sağlanmasına, doğaya zarar vermeyen araştırma yöntemlerine yönelik farkındalığı arttırdığına işaret edildi. Açıklamada, “Görüş ve stratejilerin paylaşılacağı kongre, aynı zamanda sulak alanların sorunlarına çözüm üretmek için bir platform niteliği taşımaktadır. Konuyla ilgilenen sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, öğrencilerin Orman ve Su işleri Bakanlığı’nın da desteği ile bir araya gelecek.” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.