Bilgi üretmeliyiz

Bilgi üretmeliyiz

Öğrencilerin okuma etkinliğine destek veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, bilgi çağında yaşandığına dikkat çekerek, "Eğer güçlü, aktör bir ülke olmak istiyorsak mutlaka bilgi üretmeliyiz. Yeni bin yılda en büyük güç bilgidir" dedi.

A+A-

Hasköy Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlattığı "Samsun İçin Okuma Vakti" projesini Canik Belediyesi'nde gerçekleştirdi. Eğitime büyük destek veren Başkan Osman Genç'i ziyaret eden öğrenciler, Genç ile birlikte kitap okudu. Kültür - Sosyal İşler Müdürü Hamza Aygün ve okul idarecilerinin de yer aldığı etkinlikte öğrencilerle birlikte kitap okuyan Başkan Genç, en büyük gücün bilgi olduğuna dikkat çekti.

 

'EN BÜYÜK GÜÇ BİLGİ'

Yeni bin yılda bilginin önemine vurgu yapan Başkan Genç, en büyük gücün bilgi olduğunu ifade ederek, "Eğer Türkiye'yi geleceğin en önemli güçlerinden biri haline getirmek istiyorsak, bunun yolu bilgiden geçiyor. Bilgiye sahip olmaktan geçiyor. Bilgiye sahip olan, bilgiyi üreten, bilgiyi kullanan ülkeler bir adım öne geçiyor. Artık top, tüfek, tank değil bilgi iş görüyor. En büyük güç bilgidir. Onun için bilgi toplumu olma yolunda çok daha büyük gayret göstermemiz gerekir" dedi.

 

'SANAL ALEMİ AŞMALIYIZ'

Okumanın önemine de işaret eden Başkan Genç, "Maalesef çocuk ve gençlerimiz sosyal medyayı gereğinden fazla kullanıyor. Elimizdeki cep telefonları kadar kitapları almadığımız sürece başaramayız. Mesela yeterince kitap okumuyoruz. Ülkemizdeki mesele kitap bulamama, kitaba ulaşamama değil, kitap okumama sorunudur. Bugün gençlerimizin 4'te 3'ü internet kullanıyor. Mutlaka sanal alemi aşmalıyız. 21. yüzyılı iyi algılamak gerek. Okulumuzu okuyacağız, kitap okuyacağız, ama en önemlisi dünyayı, çağı, geleceği, gelişmeleri doğru okuyacağız" diye konuştu.

 

'EN BÜYÜK YATIRIM EĞİTİME'

Herkesin yerli ve milli düşünmek zorunda olduğuna da vurgu yapan Genç, "Yaptığımız her işte yerli ve milli düşünmek, ona göre adım atmak zorundayız. Bu nedenle çocuklarımız mutlaka yerli hafızaya sahip olmalıdır. Bilgisayarın harddiskini düşünün. Bu harddiske ne yüklerseniz, bilgisayar size onu sunar. Yani çocuklarımızın beynini, aklını harddisk gibi düşünürsek, eğer biz yavrularımızın beyinlerinde yerli hafıza oluşturamazsak, gençlerimizin aklını başkaları teslim alır. İşte bu nedenle en büyük yatırımı eğitime yaptık" şeklinde konuştu.

 

Etkinliğe ellerinde okumanın önemini anlatan dövizlerle katılan öğrenciler, etkinlik sonunda eğitime yaptığı katkılardan dolayı Başkan Genç'e kitap ve çiçek verdi.

bilgi-uretmeliyiz-1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.