BESLENME DOSTU OKUL PROJESİNDE OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ.

BESLENME DOSTU OKUL PROJESİNDE OKULLAR ÖDÜLLENDİRİLDİ.

İlçemizde okullarda uygulamaya konulan beslenme okul dostu projesinde başarılı olan okullara ödülleri verildi.

A+A-

Törene Kaymakam Halis Arslan, Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu, Toplum Sağlık Başkanı Uzm.Dr. Ebru Kaynar Tunçel, okul aile birliği başkanı Hasan İrer, öğrenciler  ve veliler katıldı.

Konul ile ilgili açıklamada bulunan Toplum Sağlık Başkanı Uzm. Dr. Ebru Kaynar Tunçel “Beslenme Okul Dostu Projesi ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir.  Milli Eğitim Bakanlığı arasında 21.01.2010 tarihinde imzalanan protokol ile beslenme dostu okul programı ülkemizde başlatılmıştır. Beslenme  Dostu Okullar Programı 20.09.2013 tarihinden itibaren güncellenen protokol ve uygulama kılavuzu kapsamında yürütülmektedir. Koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında beslenme dostu okul projesi ile okulların sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarına teşvik edilmesi, okullarda sağlıklı beslenme, obezitenin önlenmesi ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkarılması hedeflenmektedir. Başvurular ise beslenme dostu okul başvuru forumu doldurarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalı ile Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı  olmayan hastalıklar, programlar/kanser şube müdürü ve /veya personeli ile il milli eğitim müdürlüğünden ikişer yetkilinin katılımı ile oluşturulacak denetim ekibi tarafından okulların açık olduğu dönemde denetim formuna göre denetlenir ve denetim raporu düzenlenir. Denetim formundaki her bir maddenin cevabının ”evet” olması halinde beslenme dostu okul sertifikası almaya hak kazanırlar. Sertifikalar 3 yıllık olup, sertifika almaya hak kazanan okullar eğitim –öğretim yılında en 1 kere denetlenir. “Beslenme dostu okul” şartlarının devamlılığını sağlayamayanlardan verilen sertifika geri alınır” dedi.

2015 yılı Bafra ilçesinden sertifika almaya hak kazanan okullar

1-Bafra Cumhuriyet Ortaokulu

2-Bafra Atatürk Ortaokulu

3-Bafra Mehmet Ulusar Anaokulu

Bu başarılı olan okullara hediyeleri verildi.

Akabinde yapılan resim yarışmasında başarılı olan öğrencilere Kaymakam Halis Arslan Tarafından ilk üçe girenlere hediye verdi.


 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.