Bem-Bir-Sen Başkanı Gayretli “Tahsildarların Can Güvenlikleri Sağlansın"

Bem-Bir-Sen Başkanı Gayretli “Tahsildarların Can Güvenlikleri Sağlansın"

Bem-Bir-Sen Başkanı Gayretli “Tahsildarların can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyoruz”

A+A-
Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli görevi başında darp edilen sendika üyesi vezne görevlisini ziyaret etti. Gayretli menfur saldırıyı kınayarak; “Bu menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm çalışanlarımız adına kınıyor ve telin ediyoruz.” Dedi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı Canik Bölgesi Dış Vezne görevi sırasında Bem-Bir-Sen üyesi Tahsildar Emin Tok su faturası yatırmak için gelen ve sıra beklemek istemeyen bir kişi tarafından kendisini uyardığı ve işinin yapmadığı gerekçesi ile darp edildi. 
Alınan bilgilere göre Tok sıranın kendisinde olmadığı halde işinin görülmesini talep eden vatandaşa “Sıranız geldiğinde işlem yaparım, başkasının hakkına giremem.” Diyerek uyardı. Kendisini uyaran tahsildara sinirlenen vatandaş Tok’ Aldığı darbe ile yaralanan Tok kaldırıldığı hastanede tedavi edilerek iş göremez raporu aldı.
Görev başında saldırıya uğrayan ve sol gözünde aldığı darbeye bağlı ciddi hasar oluşan Emin Tok’u evinde ziyaret eden Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli geçmiş olsun dileklerini iletti.
Ola ile ilgili bilgiler alan Gayretli menfur saldırıyı kınayarak tahsildar görevi yapan memurların can güvenli olmadığını belirterek gerekli güvenlik önemlerinin alınmasını talep etti.
Bem-Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Savaş Gayretli;”Tek gayesi sıra bekleyen diğer vatandaşların hakkını korumak olan Tok’a yapılan saldırıyı hepimize yapılmış addediyoruz.  SASKİ Genel Müdürlüğü Canik Bölgesinin Dış Veznesinde tahsildar olarak görev yapan BEMBİRSEN Üyemiz Ahmet Emin Tok’un çalıştığı Vezneye su faturasını yatırmak için gelen vatandaşa ‘Sıranız geldiğinde işlem yaparım başkasının hakkına giremem’ dediği için darp edilmiştir. Üyemiz Ahmet Emin Tok’un darp edildiği menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm çalışanlarımız adına kınıyor ve telin ediyoruz. Ayrıca bu tür müessir hadiselerin yaşanmaması için Büyükşehir Belediyesi ve tüm Belediyeler ile SASKİ Genel Müdürlüklerindeki dış veznelerde görev yapan Tahsildarların can güvenliklerinin sağlanmasını talep ediyoruz. Ahmet Emin Tok kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi ileterek acil şifalar diledik. Sendika olarak bundan sonraki yasal sürecin takipçisiyiz. Bizler bir aileyiz aile bireylerimiz olan tahsildarlarımızın can güvenlikleri konusunun da acilen çözülmesinin önemi bir kez daha yetkililere iletiyoruz.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.