Belediye Başkanından Girişimcilik Eğitimi Ziyareti

Belediye Başkanından Girişimcilik Eğitimi Ziyareti

Alaçam Belediye başkanı Hadi UYAR, Alaçam Belediyesi, Bafra İŞKUR ve KOSGEB işbirliğinde düzenlenen girişimcilik eğitimi programında kursiyerlerle bir araya geldi.

A+A-

 Burada girişimcilerle bir süre sohbet eden Başkan UYAR; kendi işini kurmak isteyen herkese belediye olarak her türlü desteği vereceklerini belirtti. Girişimcilikte temel esaslarından birinin iş fikirlerini hayata geçirirken gerekli piyasa araştırmalarını yapmalarının kendileri açısında oldukça önemli olduğunu belirtti.  Girişimci, Her ne olursa olsun mücadeleden vazgeçmemeli, devletimiz tarafından verilen desteklerden faydalanabilmeli, kendilerini sürekli olarak geliştirebilmeli. Bu eğitimler,   ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir.

Engellilerimize ve eski hükümlü vatandaşlarımıza destek sağlaması amaçlanan Girişimcilik Eğitimi herkese hayırlı olsun. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan girişimcilerimiz, sertifikalarıyla birlikte fikirlerini KOSGEB’e sunacaklar. İŞKUR ve KOSGEB’den destek alacaklar. Bu anlamda kursiyerlerimize başarılar dilerken İŞKUR Müdürümüz Yakup Ergenlik’e teşekkür ediyorum”dedi

Yeni Girişimci Desteğine başvurunun ön şartlarından biri bu eğitimi tamamlamış olmaktır.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri herkesin katılımına açık ve ücretsiz olarak sağlanmaktadır.

1) İşletme kuruluş giderleri için geri ödemesiz olarak 2.000 (iki bin) TL destek sağlanır. 

(2) Kuruluş Dönemi Makine, Teçhizat, Ofis Donanım ve Yazılım Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde satın alınan/alınacak makine, teçhizat, yazılım ve ofis donanımları için geri ödemesiz olarak üst limiti 18.000 (onsekiz bin) TL destek sağlanır.

(3) İşletme Giderleri Desteği kapsamında, işletmenin kuruluş tarihinden itibaren 24 (yirmi dört) ay içinde gerçekleşen işyeri kirası ve personel net ücretlerine yönelik olarak, aylık azami 5000 TL ve toplamda geri ödemesiz olarak 30.000 (otuz bin) TL destek sağlanır.

İşkur ise kendi işini kurmak isteyen engellilere projeleri karşılığında 50.000 TL hibe desteğinde bulunacaktır. 

Eski hükümlülere ise  brüt maaşın 15 katı kadar, yanı 30.000 TL kadar hibe desteğinde bulunacaktır.

img_7525.jpgimg_7534.jpgimg_7540.jpgimg_7553.jpgimg_7573.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.