Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilerin merak ettiği, "Emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorusuna cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

A+A-

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda tüm emeklilere 1000 TL bayram ikramiyesi verilmişti. Kurban Bayramı'na sayılı günler kala emeklilerin merak ettiği, "Emeklilerin bayram ikramiyeleri ne zaman yatacak?" sorusuna cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan geldi.

"KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE TAKDİM EDECEĞİZ"

2018 yılı itibariyle emekli vatandaşlara ödenmeye başlanan bayram ikramiyesi yılda iki kez biner lira ödeme olarak kararlaştırılmıştı. Yasa kapsamına ilk bin lirayı Ramazan Bayramı’nda alan emekliler, şimdi Kurban Bayramı ikramiyesinin ödeneceği tarihi merak ediyor. Ağustos ayında emeklilere yine bayram ikramiyesi var. Tüm emeklilere, 21-24 Ağustos'ta kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde biner lira ikramiye ödemesi yapılacak. İkramiye, en geç Ağustos'un 17'sine kadar hesaplara yatırılacak. Tam ödeme tarihi önümüzdeki günlerde Çalışma Bakanlığı tarafından duyurulacak. Ayrıca SSK ve Bağ- Kur emeklilerine Ağustos'ta bayram nedeniyle maaşlarının erken ödenmesi söz konusu olabilecek.

Kurban Bayramı, 20 Ağustos Pazartesi günü Arefe Günü ile birlikte başlayacak. 21 Ağustos Salı, 22 Ağustos Çarşamba, 23 Ağustos Perşembe ve 24 Ağustos Cuma ise Kurban Bayramı olarak kutlanacak. Hafta sonu tatillerinin de dahil edilmesi ile birlikte çalışanlar bayramda 9 gün tatil yapacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.