Bayanlar "süslü Püslü" Pedal Çevirdi

Bayanlar "süslü Püslü" Pedal Çevirdi

Atakum ilçesinde toplanan yaklaşık 100 kadın, farkındalık oluşturmak amacıyla "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" etkinliğinde buluştu.

A+A-

İlk defa 2013 yılında Dünya Otomobilsiz Kentler Günü etkinliği kapsamında İzmir'de başlatılan "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu", sosyal medya üzerinden iletişim kuran bir grup kadın tarafından Samsun'da da gerçekleştirildi.

Çobanlı İskelesi önünde toplanan 100 kişilik grup, bisikletlerini, balonlar ve çiçeklerle süsledi. Bazı kadınların etkinliğe çocuklarıyla katıldığı görüldü. 

Grup adına açıklama yapan Hasret Subaşı, bisikletin kent yaşamının bir parçası olduğunu vurgulayarak, "Bisiklet çevreyi kirletmeyen, doğa dostu bir ulaşım aracıdır. Bisiklet, yoğun kent trafiğine çözüm olabilir. Bir ulaşım aracı olarak algılanmalıdır. Eğer uygun bisiklet politikaları ve yollar olursa, işe veya ulaşacağımız yere rahatlıkla bisikletle gidebiliriz." dedi.

Yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığına işaret eden Subaşı, "Yollarda bisikletlilere saygı istiyoruz. Motorlu araçların hiçe saydığı birçok insanı bisiklet kazalarında kaybettik. Yollarda bisikletlerimizle çok ve görünür olursak, motorlu araç sürücülerinin farkındalığının artacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından bisikletleriyle 5 kilometre pedal çeviren grup, etkinliği Kurupelit Yat Limanı'nda sonlandırdı.

suslu-baynalr.jpgsuslu-baynalr-001.jpgsuslu-baynalr-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.