Bayan Kuaföründen Taktir Edilecek Hareket

Bayan Kuaföründen Taktir Edilecek Hareket

Sinop’un Gerze İlçesinde Bayan Kuaföründen taktir edilecek davranış da bulunarak gelin saçı yaptırmaya gelen müşterisine bu daha çocuk yazık bu yaşta gelin olmasına ben saçını yapmıyorum ve siz yaptığınız bir suçtur diye ikazda bulundu.

A+A-

Gerze’de Kuaför Salonu olan Çiğdem Parlak, geçenlerde Kuaför salonuma bir adamla yanında bir kız çocuğuyla geldiler. Parlak, gelin saçı nasıl olacak, ben türbanlı saçı yapamıyorum, gelin hanım hanım türbanlı değil mi, amca yanındaki küçük kızı işaret ederek gelinimiz bu. Gelin diye nitelendirdikleri kız ise minik esmer cılız bir kız çocuğuydu. Amcanın şaka yaptığını zannetmiştim fakat işin ciddiyeti şaka değil yanındaki küçük kız çocuğunun gelin olduğunu ifade etti ve onun saçı yapılacak dedi. Amca sen ne yapmaya çalışıyorsun dedim, bu küçük kız çocuğundan gelin olur mu yaşı daha küçük değil mi dedim, o da bana 15 yaşından 16 yaşına girince isteyeni çıkıncıda tamam demişler. Parlak, bu işin ciddi şekil de suç olduğunu amcaya belirttim ve anlattım, o da bana parasıyla değil mi gelin saçı yap dedi. Öyle deyince bende amcaya kızarak onu Kuaför Salonumdan kovdum. Kovmama rağmen amca bana yapmış olduğu hiç suç değilmiş ki arkasına baka baka söylene söylene dükkânımda çekip gitti.
Bende bu olaydan çok ama çok etkilendiğim için Kuaför Salonuma pankart hazırlayarak Gerze’de ve kamuoyunda farkındalık yaratmak için burada 18 yaş altı çocuklara gelinlik saç yapmıyoruz diye yazdım. Neden olmasın ben bir Bayan Kuaförü olarak bu kıvılcımı başlattım, sıra Kuyumcu ve Gelinlikçiler de böyle bir şey yapsalar güzel olmaz mı 18 yaş altı gelin adaylarına kesinlikle gelinlik ve takı satmıyoruz diye bir farkındalık yapsa olmaz mı bence olur dedi. Bu şekil de tepkiler verilirse “ Çocuk Gelinler “” aza indirgenmiş olur diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum