Başpehlivandan Darbecilere hodri meydan

Başpehlivandan Darbecilere hodri meydan

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri 2016 yılı şampiyonu, altın kemeri kazanan Ordu Ünyeli Recep Kara, “Bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz” dedi.

A+A-

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri başpehlivanlık final güreşlerinde, rakibi Antalyalı Mehmet Yeşil Yeşil’i ‘altın’ puanla yenerek, altın kemerin sahibi olan ve Kırkpınar güreş tarihinde 4. birinciliğini elde eden Recep Kara, final müsabakası sonrası altın kemeri, askeri darbe girişimi sonrası hayatını kaybeden şehitlere ve ailelerine armağan ettiğini söyledi.

Kara, Er Meydanı’nın yiğit pehlivanları olarak gerekirse tankların önünde kendilerini siper etmeye hazır olduklarına vurgu yaparak, “Allah’ım bugünleri de bizlere yaşattı. Ben bu şampiyonluğu millete darbe yapmak isteyenlere karşı direnen ve bu millet için şehit olan tüm şehitlerimize armağan ediyorum. Bu milletteki birlik ve dirlik olduğu sürece, aynı Çanakkale ruhu gibi bu milleti dize getiremeyecekler. Er Meydanı’nın yiğitleri, pehlivanları yeri gelir bu sahalarda cenk ederiz, gerekirse o tankın karşısına geçer vücudumuzu siper ederiz. O yüzden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah bu acıları Allah bizlere bir daha göstermez. Allah’a emanet olun” ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.