BAŞKAN TOK’TAN MURAT  GÖĞEBAKAN’A VEFA

BAŞKAN TOK’TAN MURAT GÖĞEBAKAN’A VEFA

Başkan Erdoğan Tok, Vefatının 4’üncü sene-i devriyesinde sevilen sanatçı merhum Murat Göğebakan’ın adının 2 ay önce temelleri atılan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi’nde yaşatılacağını açıkladı.

A+A-

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,  lösemi tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Murat Göğebakan’ın ismini Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi’nde yaşatacaklarını söyledi. 
Başkan Erdoğan Tok, Vefatının 4’üncü sene-i devriyesinde sevilen sanatçı merhum Murat Göğebakan’ın adının 2 ay önce temelleri atılan Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezi’nde yaşatılacağını açıkladı. 


HELALLİK VASİYETİ


Dostlukları çok eskilere dayanan Murat Göğebakan ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, yerel seçimler öncesi 22 Mart 2014’te Yaşardoğu Kapalı Spor Salonunda düzenlenen Samsun AK Parti Gençlik Şöleninde bir araya gelmişlerdi. Göğebakan konser öncesi yaptığı konuşmada, lösemi hastalığına ilk yakalandığı anda yapılan Erdoğan Tok ile yaptığı telefon görüşmesini duygusal bir dille anlatmıştı. O gece, Murat Göğebakan oğlu Bülent Göğebakan’a bıraktığı vasiyeti açıklamış, vasiyetinde “Ben ölürsem Erdoğan Tok ağabeyimden helallik al” sözleri hafızalara kazınmıştı. 


O GECEDEN 5 AY SONRA VEFAT ETTİ


Uzun süre mücadele ettiği lösemi hastalığına yeniden yakalanıp yenik düşen ünlü sanatçı Murat Göğebakan Samsun’da verdiği konserden 5 ay sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. 


VASİYET YERİNE GETİRİLMİŞTİ.


Başkan Erdoğan Tok, yakın dostuna son görevini yapmak üzere İstanbul Fatih Camiinde düzenlenen cenaze törenine katılmış, oğlu Bülent Göğebakan ile görüşerek ünlü sanatçının helallik vasiyeti yerine gelmişti. 


MURAT GÖĞEBAKAN’IN ADI İLKADIM’DA YAŞATILACAK. 


Türkiye’nin en sevilen sanatçılarından birisi olan merhum Murat Göğebakan’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayranı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Murat Göğebakan ile olan diyaloğumuz sonrası oluşan dostluğumuz çok eskilere dayanır. Yüreği insan sevgisi ile dolu olan dostum rahmetli Murat Göğebakan kardeşim, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu. O dönem yakalandığı o amansız hastalığı öğrenince, kendisini arayarak moral vermek istedim. Telefonda her zaman her şartta Samsun’da yanında olacak bir kardeşin var demiştim. O görüşmeden sonra Göğebakan kanseri yenerek yeniden sahnelere çıkıyordu. En son kendisi ile 2014 yerel seçimlerinden bir ay önce AK Parti Gençlik Şöleninde bir araya gelmiştik. O geceden sonra kanser hastalığı yeniden nüksetmiş ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Bilindiği gibi, Samsun’da konsere geldiğinde oğluna bıraktığı vasiyetini binlerce kişinin önünde açıklamıştı. Cenaze töreninde oğlu ile dertleşip helalleştik, acımızı paylaşmıştık. Kadim dostum Murat Göğebakan’ın vasiyetini yerine getirdik. Hayat doluydu. İnsancıl, sempatik ve sevecen bir kişiliği vardı. Şu an vefatının 4’üncü sene-i devriyesindeyiz. Murat Göğebakan’ın manevi şahsında isminin ve hatırasının yaşatılması için Unkapanı Kültür ve Yaşam Merkezimizde bir hizmet alanına ismini vereceğiz. Rabbim mekanını cennet eylesin.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.