BAŞKAN ŞAHİN'İN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

BAŞKAN ŞAHİN'İN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile mesaj yayımladı

A+A-

Engellilerin, hayatın her alanında engelsiz yaşam sürmeleri dileklerinde bulunan Başkan Şahin mesajında şunları söyledi:

“Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli bireylere yönelik toplumun bilinçlenmesini, farkındalığın arttırılmasını sağlamak açısından önem taşıyor. Bu sebeple farkındalık çalışmalarına daha da fazla önem vermeli, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmeliyiz. Bu konuda herkesin yapabileceği muhakkak birçok şey var. Bu hususta hükumetimiz de ilgili kurumlarıyla yasal düzenlemeler yaparak birçok düzenleme yaptı. Yapmayı da sürdürüyor.

Engelli olmak bir tercih meselesi değil. Bizler de birer engelli adayıyız. Bu nedenle engellilerimize her an destek olmalı onları engellerinden dolayı toplumdan ayrıştırmadan özel gereksinimlerini karşılayacak şekilde hareket etmeliyiz. Gündelik hayatta sadece engelsizler gibi değil engelli vatandaşlarımız gibi de düşünmeliyiz. Yoksa hayatı sadece kendimize göre düşünürsek birçok engelliye haksızlık yapmış oluruz. Toplumu, engelli ya da engelsiz bireyler olarak ayrıştırmak bile, herkesin eşit olarak kabul görmesinin önünde bir engeldir.

Bu duygularla belediyemiz bünyesinde bulunan engelli personelimizin ve tüm engellilerin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlarım.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.