BAŞKAN ŞAHİN'DEN MUHTEŞEM PROJELER, MUHTEŞEM TANITIM!

BAŞKAN ŞAHİN'DEN MUHTEŞEM PROJELER, MUHTEŞEM TANITIM!

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı AK Parti Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, '1 Mega 9 Dev 19 Prestij Proje ile 100'üncü Yılda 100 Proje' başlığı altında projelerini açıkladı.

A+A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Parti'den Atakum Belediye Başkan Adayı Zihni Şahin, projelerini görkemli bir program ile tanıttı. '1 Mega 9 Dev 19 Prestij Proje ile 100'üncü Yılda 100 Proje' başlığı altında projelerini açıklayan Zihni Şahin, "Bütün enerjimizle Atakum’un gelişmesini sağlayacağız" dedi.

SANAT MERKEZİ DOLDU TAŞTI

Büyükşehir Belediyesi atakum Sanat Merkezi'nde düzenlenen proje tanıtım toplantısına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Türk bayraklarıyla süslyenen sanat merkezi tıklım tıklım dolarken yaşanan coşku salon dışına da taştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhur İttifakı AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Turan Çakır, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Haluk Köksoy, MHP Atakum İlçe Başkanı Ahmet Hatinoğlu ve Cumhur İttifakı meclis üyelerinin de yer aldığı tanıtım toplantısında Atakum'u geleceğe taşıyacak olan projeler, ayakta alkışlandı.

ATAKUM SEVDALISI, SAMSUN AŞIĞI

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu, Başkan Zihni Şahin'i, "Atakum sevdalısı, Samsun aşığı" olarak nitelendirdi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ise, "31 Mart seçimlerinde hiçbir dönemde olmadığı kadar iddialıyız. Samsun’un 100'üncü yılına yakışacak, önümüzdeki 100 yıla hedef koyacak, 100 yıl sonrasını yeniden şekillendirecek tarihi bir dönemden geçiyoruz. İşte bu nedenle gerek şehircilik anlamında gerek yaşam kalitesi anlamında gerek mekansal düzenlemeler ve gerekse toplumun her kesimin ihtiyaç duyduğu yenilikçi ve yeni çözümler noktasında inşallah Atakum için, tüm ilçelerimiz için ve Samsunumuz için 31 Mart sürecine hep birlikte katkı verelim" dedi.

'DAHA MUTLU, DAHA GELİŞMİŞ BİR ATAKUM'

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Zihni Şahin, yoğun alkışlar ve tezahüratlar eşliğinde çıktığı kürsüde tanıtım öncesi yaptığı konuşmada, şu mesajları verdi:

"Atakum mavi ve yeşilin şehridir. Daima temiz, sakin ve huzurlu kalacaktır. Atakum daha mutlu, daha huzurlu, daha rahat, daha düzenli, daha gelişmiş, daha ileriye gitmiş bir şehir olacaktır. 2019 – 2024 projelerimizle biz bunun için varız. Bu projeleri hayata geçirmek için yola çıktık ve var gücümüzle gece gündüz demeden çalışacağız.

'SÖZ HAKKI ATAKUMLULAR'IN OLACAK'

Siyasi görüşü ve hayat tarzı ne olursa olsun bütün hemşerilerimiz belediye yönetiminde söz sahibi olacak, istişare kültürü Atakum’da hakim kılınacaktır. Belediye faaliyetlerinde muhtarlar, STK’lar ve diğer kamu kurumlarıyla koordinasyona, Büyükşehir Belediyesi ve hükümetimizle iş birliğine açık bir yönetim anlayışı benimsenecektir. Yönetimde şeffaflık ve ortak akıldan taviz verilmeyecektir.

KADININDAN YAŞLISINA, ESNAFINDAN ÇİFTÇİSİNE...

Atakum için, sevgiyle başlayacağız, sevgiyle yöneteceğiz ve sevgiyle birlikte yürüyeceğiz. Kadınlar, gençler, yaşlılar, öğrenciler, eğitim ve sağlık camiası, emekliler, engelli kardeşlerimiz, sporcular, esnaflar, girişimciler, çalışanlar, tarımla uğraşan üreticilerimiz kısacası toplumumuzun tüm kesimlerini ilgilendiren bir vizyon ile projelerimizi hazırladık. Bu projelerimizle Atakumumuzu her alanda daha güzel bir geleceğe taşıyacağız."

10 BAŞLIKTA PROJE, HİZMET VE YATIRIMLAR...

Atakum için 2019-2024 proje, hizmet ve yatırımlarını 10 ana başlık altında topladıklarını belirten Başkan Zihni Şahin, bunları şu şekilde sıraladı:

1-SOSYAL BELEDİYECİLİK,

2-KÜLTÜR VE SANAT,

3-ŞEHİR EKONOMİSİ,

4-ÇEVRE

5-KADIN AİLE VE ÇOCUK

6-ŞEHİR PLANLAMASI

7-AKILLI ŞEHİR VE ULAŞIM,

8-SPOR VE SAĞLIK,

9-EĞİTİM VE GENÇLİK

10-ŞEHİR VE SOSYAL HAYAT...

 

ATAKUM MEGA PROJE: DEV AKVARYUM!

Başkan Şahin, sık sık alkışlarla kesilen konuşmasının ardından '1 Mega, 9 Dev, 19 Prestij Proje ile 100. Yılda 100 Proje' tanıtımını gerçekleştirdi. İlk olarak Atakum için 'Mega' projesini açıklayan Başkan Şahin, "Atakum kültür, sanat ve turizm merkezi olma yönünde yoluna devam edecek. Başkan şehirlerden vatandaşlarımızın, yurt dışından turistlerin Atakum'a daha fazla gelmesi, böylece ilçeye daha çok katma değer üretmesi adına 'Akvaryum' projesini hayata geçireceğiz" diye konuştu.

ATAKUM'UN YENİ SİMGESİ: ATAKUM FENERİ!

Başkan Zihni Şahin'in 2'nci olarak açıkladığı bir başka proje ise salondan büyük alkış aldı. Şahin, "Atakum'u madem turizm merkezi yapacağız bu ilçenin simgeleri olmalı. Böyle bir sembolü ilçemize kazandırmak istiyoruz. Fenerde Türkiye'nin 7 bölgesini temsil eden 7 tane parça var. Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışını da simgelemiş oluyoruz. Burası herkesin ziyaret etmeye gelip fotoğraf çekindiği bir anıt olacak" dedi.

MİLLET BAHÇESİ VE KÜLTÜR SANAT MERKEZİ

Başkan Şahin, hayata geçirecekleri Millet Bahçesi ile insanların daha huzurlu bir şekilde çocuğuyla dolaşabileceği, dinlenebileceği bir ortam oluşturacaklarını ifade etti. Projeleri arasında yer alan Kültür ve Sanat Merkezi ile Türk kültür sanatına hizmet edeceklerini aktaran Şahin, "Bizim değerlerimizi yaşatacak, geliştirecek ve her türlü kursun verilebileceği Kültür ve Sanat Merkezi'nde gençlerimize ve halkımıza yönelik faaliyetler yapılacak" dedi.

DİJİTAL KÜTÜPHANE ve BİLGİYE ERİŞİM

Eğitim ve Teknoloji Kampüsü projesi ile ile rehber öğretmenlere her türlü imkanı sunarak çocukların hayal gücünü geliştirmenin yanı sıra bilim ve teknolojideki gelişmeleri de takip etmelerini sağlayacaklarını belirten Zihni Şahin, ayrıca 7/24 Uyumayan Dijital Kütüphane ile başta gençler olmak üzere her kesimden sanat ve kitap meraklılarına hizmet vereceklerini de açıkladı.

ATAKUM'A ÖĞRETMENEVİ VE POLİSEVİ! 

Atakum’a Öğretmenevi ve Polisevi inşa edeceklerini, 'Akıllı Şehir Projesi' ile Atakum ve şehrin bütün bilgilerini bir merkezde toplayacaklarını aktaran Başkan Şahin, bilgilerin gelişmelere göre sürekli güncelleneceğini belirtti.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ATAKART!

Sosyal Destek Projesi kapsamında 'Atakart'ı uygulamaya koyacaklarını söyleyen Şahin, "Atakart sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız gücendirilmeden evlerinin acil ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlanacak" dedi.

ENGELLİLERE ÖZEL HİZMET MERKEZİ

Zihni Şahin, Atakum cadde ve sokaklarında engelli vatandaşların rahat hareket edebilmeleri için  kaldırımların yanı sıra, bina girişleri  ve yol tasarımlarının 'Engelsiz Atakum Projesi' kapsamında yeniden ele alınacağını da açıkladı. Zihni Şahin ayrıca, "Sosyal belediyecilik anlayışımız kapsamında, hanesinde engelli bireyi bulunan ailelerimiz düğün, nişan, sünnet, cenaze, mevlid ve pazar alışverişleri gibi zaruri durumlardaki ziyaretleri nedeni ile engelli bireylerine rahatlıkla bırakabilecekleri ve için de uzman görevlileri bulunan engelli hizmet merkezi kurulacaktır" açıklamasında bulundu.

ÇİFTÇİYE 'ALIM' GARANTİSİ

ORGANİK TARIMA DESTEK!

Başkan Şahin, proje sunumunda üreticilerde önemli müjdeler verdi. Zihni Şahin, "Üreticimizin ürünü elinde kalmayacak. Alım garantili sözleşmeli ürün modeli uygulamamız ile üreticimizin ürününü alacağız. Organik tarımı destekleyeceğiz ve otoparklı semt pazarları kuracağız. Tarım ve hayvancılığı teşvik edip destekleyeceğiz. Modern bir Canlı Hayvan Pazarı kuracağız. Üreticilerimizin süt, yoğurt tereyağı gibi ürünlerinin endüstriyel ürün haline getirilmesini destekleyeceğiz. Üreticimiz bu projelerimizle daha çok üretecek ve daha çok kazanacaktır. 2014 yılında mahalle olan tüm köylerimizin yol ve ulaşım eksikliklerini tamamlayacağız" diye konuştu.

İSTİHDAM İÇİN EŞLEŞTİRME MERKEZİ

TURİZM YATIRIMLARINA DESTEK

İstihdamı artırmaya yönelik projelerini'Şehir Ekonomisi' adı altında sıralayan Şahin, Atakum’da hem iş arayanların iş bulmasını sağlamak, hem de Atakum’daki işletmelerin ihtiyaç duyduğu insan kaynağına erişimini kolaylaştırmak adına yazılım tabanlı yerinde 'İstihdam İçin Eşleştirme Merkezi' kurulacağını açıkladı. Atakum’un ekonomisinin güçlenmesi adına denizi  ve yeşili muhafaza eden bir anlayışla 5 yıldızlı otellerin yapımının belediyece destekleneceğini söyleyen Zihni Şahin, imar planlarında turizm yatırım bölgelerinin belirleneceğini ve Atakum’da turizmin önünün açılacağını belirtti.

'AKILLI ŞEHİR' VE 'BİSİKLET DOSTU' KENT

'Akıllı Şehir' uygulamaları ve ulaşımla ilgili projelerini açıklayan Zihni Şahin, trafikten, katı atık toplanmasına ve imar planlarına kadar birçok alanda akıllı kent uygulamalarını hayata geçireceklerini söyledi. Atakum'da  motorsuz ulaşımı destekleyeceklerinin altını çizen Şahin, bisiklet yollarının kapsamının arttırılacağını ve 'bisiklet dostu Atakum' olacaklarını bildirdi. Köy mahalle yollarının iyileştirilmesi çalışmalarının da devam edeceğini  bildiren Şahin, bu yolların Atakum'a yarışır  kalite ve görselliğe sahip olacağını ifade etti.

EV HANIMLARINA MÜJDE: EL EMEĞİ SATIŞ MERKEZİ

Başkan Şahin, "Meslek edindirme kursları ile evlerde kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru ve mahalli ürünlerin sergilenip satılması ve e ticaret sistemi kurularak internet üzerinden de satışların yapılması sağlanacaktır. Kuracağımız bu sistem ile kadınlar ve genç kızlarımızın aile ekonomisine ve kendilerine ekonomik katkı sağlanması hayata geçirelecektir" diye konuştu.

KADINLAR İÇİN KÜLTÜR, SANAT VE SAĞLIK...

Atakumlu kadınları 'yaşamın içerisinde' tutacak projeleri olduğunu da açıklayan Zihni Şahin, "Kadınlarımız, kahvaltı sofralarında, kültür merkezlerinde bir araya gelecek, film ve tiyatro oyunlarını izleme, sevdikleri kitapların yazarlarıyla buluşma ve spor yapma imkanına sahip olacaklar. Buna ek olarak hanımlar için diyetisyen, fizyoterapist ve sağlıklı yaşam konularında uzmanlar eşliğinde eğitim ve deneyim paylaşımları gerçekleştirilecektir" dedi.

'KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ' İLGİ GÖRDÜ

Başkan Şahin'in açıkladığı projeler arasında, Küçük Sanayi Sitesi de dikkat çekti ve büyük ilgi gördü. Şahin, "Atakum’luların araç tamir ve bakım ihtiyaçlarını kısa mesafede karşılamak ve ilçemizde istihdam imkanı oluşturmak adına Küçük Sanayi Sitesi projesi hayata geçirilecektir" dedi.

DAHA DÜZENLİ, DAHA ESTETİK ATAKUM

'Kentsel Tasarım ve Planlama' ile ilgili yapacaklarını açıklayan Şahin, "Üniversite ile işbirliği halinde imar planlama çalışmaları yapılacak, mevcut imar planlarına göre nasıl bir yapılaşma olacağı hazırlanacak. Bu konudaki suistimallerin önüne geçilecek. Binaların cepheleri belediye tarafından öngörülen mimari anlayışla hazırlanacak. Daha güzel, daha düzenli ve daha estetik bir Atakum hedefimiz olacaktır" dedi.

DOĞAYLA İÇ İÇE KONUT PROJELERİ

Zihni Şahin, Atakum'un güneyinde yeni imara açılacak bölgelerde iş yerlerinin yanı sıra öncelikle düşük yoğunluklu ve yeşil ile iç içe konut projelerinin destekleneceğini, Samsun’da ihtiyaç duyulan bahçeli, doğayla bütünleşen evlerin adresinin Atakum olacağını söyledi.

ŞEHİR VE SOSYAL HAYAT PROJELERİ

Zihni Şahin ayrıca, Atakum Belediyesi Sosyal Tesisleri, taş ocaklarının doğaya ve insanlara zarar vermesinin engellenmesi, İkinci Bahar Lokali, Alışverişe Uygun Alanlar, Ücretsiz WiFi Alanları gibi projelerini de tanıttı.

zihni-sahin-1-008.jpg  zihni-sahin-2-001.jpg  zihni-sahin-3-001.jpg  zihni-sahin-4-001.jpg  zihni-sahin-5-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.