BAŞKAN ŞAHİN HAYVAN BARINAĞINDA İNCELEMELER YAPTI

BAŞKAN ŞAHİN HAYVAN BARINAĞINDA İNCELEMELER YAPTI

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Sokak Hayvanları Barınağı’nda incelemelerde bulundu.

A+A-

Başkan Şahin’in yaptığı incelemelere Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çamaş, Fen İşleri Müdürü Hüseyin Özdamar, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ramazan Yaman’da katıldılar.

 

Başkan Şahin, incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İlçemizde başıboş gezen sokak hayvanları konusunda problemler yaşıyorduk. Kurduğumuz barınak, bölgemizin en kapsamlı ve modern barınaklarından biridir. Burada hayvanlarımıza kısırlaşma, rehabilitasyon, bakım ve küpeleme yapılmaktadır. Kanun gereği, yaptığımız çalışmalar sonrasında hayvanları tekrar doğal ortamlarına salmaktayız. Bu uzun vadeli bir çalışmadır. Bilindiği gibi özellikle köpekler her yıl çok sayıda doğum yapmakta ve bu doğumlarda dişi sayısı daha fazladır. Bu nedenle kısırlaştırma çok önemlidir. Yaptığımız bu işlemin yansımaları ise uzun sürede ortaya çıkacaktır.”

 

Başkan Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Barınağımızda şu an itibarıyla 600 köpek bulunmaktadır. Çeşitli sağlık sorunları nedeniyle 2000 civarında hayvan tedavi edildi. 1800 köpek ise kısırlaştırıldı ve küpelenerek tekrar doğal hayatlarına bırakıldı. Bu rakamlar göstermektedir ki barınağımız önemli çalışmalar yapmıştır. Bu çalışmalar yapılmamış olsa şu anda ilçemizde başıboş gezen köpek sayısı en az iki kat olacaktı. Fakat ilçemize mahallelerimizden hatta başka il ve ilçelerden traktörler, kamyonlar ve çeşitli araçlarla köpekler getirilip salınmaktadır. Bu sebeple ilçemizde başıboş gezen köpek sayısı artmaktadır. Biz bu modern çalışmaya devam edeceğiz. Başıboş gezen köpekler konusunda hemşehrilerimin şikâyetlerini biliyorum. Bu konudan hepimiz çok rahatsızız. Biz de elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda daha duyarlı olmaya devam edeceğiz. Hayvanlarımızın en iyi şartlarda barınağımızda kalmaları için de elimizden geleni yapmaktayız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.