BAŞKAN ÖZBALCI’NIN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

BAŞKAN ÖZBALCI’NIN ENGELLİLER HAFTASI MESAJI

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

A+A-

Engelli olmanın; bireysel bir sorun olmadığını, sosyal boyutlarıyla herkesi yakından ilgilendirdiğini ifade eden Başkan Özbalcı mesajında, "Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir.

10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Bu, engelli vatandaşlarımıza yapılabilecek en büyük haksızlık olacaktır. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.

Engellilik konusu, yalnızca engelli vatandaşlarımızı ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren en önemli konuların başında gelmektedir. Bu nedenle, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında var olmalarını ve kimseye muhtaç olmadan hayatlarını sürdürebilmeleri için birey ve toplum olarak onlarla empati kurmalı, karşılaştıkları sorunların çözümüne katkıda bulunmalı ve onlara toplumun bir parçası olduklarını hissettirmeliyiz.

Bu noktada, onların önündeki engellerin kaldırılmasına, hayatlarını kolaylaştıracak çalışmaların gerçekleştirilmesine, yardımlaşma ve dayanışma gibi değer yargıları ile insanlığa örnek teşkil eden bir milletin fertleri olarak katkı sağlamaya devam etmeliyiz.

Ladik Belediyesi olarak bizlerde engelli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için her türlü desteği ve yardımı sağlamaya büyük gayret gösteriyoruz. Çünkü bu özel insanların ihtiyaçlarının farkındayız. Her an onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmek bizim boynumuzun borcu.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli bireylere çocukluktan itibaren şefkat ve özveriyle, merhametle bakarak onları topluma kazandıran, emekleri, sabırları saymakla bitmeyen değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkısı olan duyarlı tüm hemşerilerimize teşekkür eder, bütün engelli insanlarımıza ve ailelerine en içten sevgi ve selamlarımı sunarım” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.