BAŞKAN ÖZBALCI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

BAŞKAN ÖZBALCI’NIN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle bir kutlama mesaj yayınladı.

A+A-

Kutlama mesajında birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Özbalcı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, istiklalini kazanmak için kurtuluş mücadelesi veren şanlı ecdadımız nice zorluklara rağmen destan yazmış ve neticesinde Cumhuriyetimiz kurulmuştur. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet'in ilanı ve milletin kayıtsız şartsız egemenliği kabul edilerek bağımsızlık mücadelesinin ruhu ortaya konmuştur.

29 Ekim, bir doğuşun yıldönümüdür. 29 Ekim, ecdadımızın emsalsiz mücadelesinin, bağımsız ve başı dik bir millet olarak yaşama kararlılığının tüm dünyaya ilanıdır. Öz vatanında işgalleri kabullenmeyen milletimiz, İstiklal Savaşı’yla kenetlenen ruhların sarsılmaz iradesini ortaya koymuştur. İmkânsızlıklar içinde de olsa milletimizin önceliği, bağımsızlığını korumak ve ilan etmek olmuştur. Milletimiz, bu bilinç ve kararlılıkla, imkân bakımından kendinden üstün olan güçlerle karşı karşıya gelmekten korkmamıştır. Ecdadımız, sarsılmaz ve sağlam imanıyla, vatanı için canını feda ederek vatanında düşmana karşı tüm dünyayı kendine hayran bırakacak bir zafere imza atmıştır. Milletimiz, Kurtuluş Savaşı’ndaki başarısıyla ismini bir kez daha tarihe altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

Milletimiz ve onun bağrından çıkan kahraman askerleri, dün nasıl ki Anadolu’da ülkesine, milletine ve vatan topraklarına karşı yönelen tehditleri bertaraf ettiyse bu günde aynı şekilde her tür tehlikeyi ve tehdidi yok edebilecek güç ve kararlılıktadır. Tarihimizin dönüm noktası Cumhuriyetimizi birlik, beraberlik ve kardeşlik içerisinde geçmişte olduğu gibi bugünde yarında yaşatacağız. Ülkemizin ve milletimizin kurtuluşu için canlarını vermekten çekinmeyen başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizin aziz hatıraları önünde sonsuz minnet ve saygı ile eğiliyorum. Büyük onur ve gururla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızın 95. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.