BAŞKAN ÖZBALCI GENÇ ÇİFTÇİLERİ HAYVANLARIYLA BULUŞTURDU

BAŞKAN ÖZBALCI GENÇ ÇİFTÇİLERİ HAYVANLARIYLA BULUŞTURDU

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı,‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ kapsamında hibe almaya hak kazanan çiftçilerle bir araya geldi.

A+A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ‘Kırsal Kalkınma Destekleri’ kapsamında gerçekleştirdiği 2017 yılı ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi’ programına ilişkin hibe almaya hak kazanan; Ağcakaya, Kirazpınar, Doğankaş ve Büyük Alan mahallelerindeki Ladikli 4 genç çiftçiye, 24 büyükbaş hayvan, kura çekimi ile teslim edildi.

Hayvan dağıtım törenine; İlçe Kaymakamı Emrah Uzun, Belediye Başkanı Selim Özbalcı, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü Alper Baştürk, Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat Demir, ilgili personeller ve genç çiftçiler ile aileleri katıldı.

 

Teslim töreninde, hayvanların çiftçilere hayırlı ve bereketli olmasını dileyen Belediye Başkanı Selim Özbalcı, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve genç nüfusun kırsaldaki istihdamına katkıda bulunulması amacıyla ‘Genç Çiftçi Projelerinin Desteklemesi’ programını uygulamaya koymuştur. Bu kapsamda da ilçemizde, proje başı 30 bin TL olan büyükbaş hayvan projesinden 4 genç çiftçimiz hibe almayı hak kazandı. Şimdi onları hayvanlarıyla buluşturuyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun. Çiftçilerimize şimdiden bereketli ve bol kazançlar diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

ladikte-genc-ciftcilere-hayvan-destegi.jpegladikte-genc-ciftcilere-hayvan-destegi-001.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.