BAŞKAN OSMAN GENÇ EĞİTİM GÖRDÜĞÜ OKULDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

BAŞKAN OSMAN GENÇ EĞİTİM GÖRDÜĞÜ OKULDA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI DÜZENLEDİ

Bafra İsmet İnönü İlkokulu öğretmenleri ve velileri Türk Kızılay’ına kan bağışında bulundu.

A+A-

Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi, İsmet İnönü İlkokulu, Maarif Hareketi Değerler Eğitimi kapsamında toplumsal yardımlaşma ve dayanışmanın önemini vurgulamak ve geleceğin kan bağışçıları olacak çocuklara örnek olmak amacıyla hazırlanan “Kan Veren Can Verir Projesi” kapsamında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan vermenin önemine değinen Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç şu ifadelere yer verdi, kan vermek bir hayat kurtardığı gibi vücudumuzun da yenilenmesinde önemli faktör sağlamakta. Bugün binlerce kişi kan vermek için kan alım birimlerine gidiyor ve ortalama Türkiye’de her dört saniyede bir kan ihtiyacı oluyor” dedi.

Türk Kızılay’ı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram ise, Bafra’da kan verme programlarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bugün İsmet İnönü İlköğretim Okulu öğretmenleri ve velilerine okul içerisinde kan alma birimi kurarak ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu bağlam da bizlere desten Bafra Milli Eğitim Müdürümüz Mehmet Ali Katipoğlu, okul müdürümüz, öğretmenlerimiz ve velilerimize sonsuz teşekkür ederiz” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu ise, her bireyin kan vermesi gerektiğini bu bir sosyal sorumluluk olduğunu belirtti. Bugün belki kan bize lazım değil ama yarın bizim de kana ihtiyaç duymayacağımız anlamını taşımaz. Kan vermenin de hayat kurtardığını belirterek herkesin sağlıklı her bireyin muhakkak kan vermesi gerektiğini vurguladı.

Kan Bağışı programına, Bafra Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Türk Kızılay’ı Bafra Şubesi Başkanı Osman Genç, Türk Kızılay’ı Samsun Kan Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram, Kan Bağışçısı Kazanım Uzmanı Yaşar Temel Işık, Okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

osman-genc-1-001.jpgosman-genc-2-003.jpgosman-genc-3-002.jpgosman-genc-4-001.jpgosman-genc-5.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.