Başkan Kıyma 8. Sınıf Öğrencilerini Çanakkale Gezisine Uğurladı

Başkan Kıyma 8. Sınıf Öğrencilerini Çanakkale Gezisine Uğurladı

Belediyemiz tarafından, ilçemizdeki 8. Sınıf öğrencilerine yönelik Tarih ve Kültür bilincini aşılamak amacıyla 3. Çanakkale gezisi düzenlendi.

A+A-

Belediye Başkanımızın ve Belediyemizin öncülüğünde 3. düzenlenen Çanakkale gezisi ile Belediyemizin eğitime ve öğrencilerimizin kültürel - tarihi gelişimine desteği devam ediyor. 

İlçemiz genelindeki tüm 8. Sınıf öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşecek geziye katılacak öğrencileri bizzat uğurlayan Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, okul müdürleri ve öğrencilerin aileleri kahraman Türk milletinin şanlı geçmişini bizzat o atmosferi soluyarak öğrenmesinin önemine vurgu yaptı.

Gezi kapsamında Çanakkale’yi gezecek 125 öğrenci ecdadımızın tarih yazdığı mekânları; Seyit Onbaşı Anıtı, Kuzey-Güney Cephesi, Conkbayırı, Anzak Mezarlığı, 57. Alay Şehitliği ve müzeleri ziyaret edecek.

Çanakkale ruhunu yeni nesillere aktarmaya çalıştıklarını söyleyen Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma Kozköy Ortaokulu Konferans salonunda yaptığı açıklamada; Çocuklarımız Çanakkale’de yaşananları yerinde görme fırsatı bulacak. Evlatlarımız, tarihlerini bilsinler, atalarını öğrensinler diye 3 yıldır Çanakkale gezisi programı düzenlediklerini ifade etti. Başkan Kıyma, "Bu geziler sayesinde geleceğimizin teminatı gençlerimiz atalarının yedi düvele karşı verdiği mücadelenin hangi zor şartlarda olduğunu öğrenecektir. Çanakkale bilincini gençlerimizde oluşturacağız. Gezinin amacının ülkenin kuruluşunda önemli bir zafer olan Çanakkale’de şehitlerinin bıraktığı Milli Mücadele mirasının yerinde incelenip, gençlerin gelecekte ailesine ve topluma faydalı, milli değerlere sahip bir şekilde kişilik kazanmasının amaçlandığı belirtti. Yakakent Belediyesi olarak 3. Kez düzenlenen gezinin ve eğitime olan desteğimizin devam edeceğini belirten Belediye Başkanımız, öğrencilere iyi yolculuklar diledi.

Yakakent Belediyesi Çanakkale Gezisi için kendilerine bu imkânı sağlayan Yakakent Belediyesine ve Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Kıyma’ya tüm gençler adına teşekkür eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çiçek, "Öğrencilerimize bizler anlatıyoruz. Ancak anlatma ile o ruhu ve heyecanı tam anlamı ile öğrencilerimizde yaşatamıyoruz. Bu gezi ile öğrencilerimiz Çanakkale'de destanı yerinde yaşayacaklar. Geziye katılan öğretmenlerimiz öğrencilerine buraları anlatacak. Bir gezinin ötesinde öğrencilerimiz tarihleri ile bütünleşecek" şeklinde konuştu.

baskan-kiyma-8-1sinif-ogrencilerini-canakkale-gezisine-ugurladi.jpgbaskan-kiyma-8-sinif-ogrencilerini-canakkale-gezisine-ugurladi-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.