BAŞKAN KILIÇ: HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

BAŞKAN KILIÇ: HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, belediye tarafından düzenlenen kahvaltı programında, engelliler ve engelli yakınları bir araya gelerek günlerini kutlandı.

A+A-

Bafra Belediyesi Alparslan Türkeş Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen programa, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Muzaffer Şahin, daire müdürleri, engelli derneklerinin başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve engelli vatandaşlar katıldı.

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık günü, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekmek, farkındalık oluşturmak açısından önemli bir gün olduğunu belirtti.

Başkan Kılıç, “Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

Bafra Belediyesi olarak engelli vatandaşların, toplumsal hayata katılmalarını ve daha iyi yaşam koşullarına kavuşabilmelerini sağlamak için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirten Başkan Kılıç, “Belediye olarak, ilçe merkezindeki kaldırımlarımızda yürüme ve görme engelli vatandaşlar tarafından kullanılması için gerekli düzenlemeleri yaptık. İhtiyaç sahibi engellilerimize ise yine Belediyemizce araç tahsis edilip gideceği yere kadar bırakılıp, işlerinin kolayca halledilmesini sağlamaktayız. Engelli bireylerimizin günlük yaşamda karşılaştıkları her türlü engeli ortadan kaldırmak ve destek sağlamak için yaptığımız çalışmalar devam edecek. Bu düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın önündeki tüm engellerin ortadan kalktığı güzel bir dünya kurabilme ümidiyle, engellilerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve engelsiz bir dünya diliyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, engelli derneklerinin başkanları, bir araya gelmelerine vesile olan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’a teşekkür ettiler. Program, çekilen hatıra fotoğrafının ardından son buldu.

 

bafra-belediye-baskani-hamit-kilic-8.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-14.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-15.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-16.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-17.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-13.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-12.jpg

bafra-belediye-baskani-hamit-kilic-11.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-9.jpgbafra-belediye-baskani-hamit-kilic-10.jpg

bafra-belediye-baskani-hamit-kilic-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.