BAŞKAN GENÇ,’VİZYON BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ’

BAŞKAN GENÇ,’VİZYON BELEDİYECİLİĞİ YAPIYORUZ’

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Artık belediyelerimizin çok farklı vizyonlar ortaya koyan, farklı ufukları kendisine hedef seçen bir anlayışla yola devam etmesi kaçınılmazdır.

A+A-

Biz vizyon belediyeciliği yapıyoruz. Çünkü belediyelerimizin yapacağı her hizmet vatandaşımızın refahı üzerinde doğrudan etki yapmaktadır" dedi.
 
Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Değirmenlik Belediyesi'nden gelen misafirler, gezinin ikinci gününde Canik'i gezdi. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in makamında ağırladığı Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işıtal ile eşi Ayşe Işıtal ve Meclis Üyeleri, ay-yıldızlı yeni hizmet binasını gezdi. Misafirlerine hizmet binası ve sahip olduğu teknolojik donanımlar hakkında bilgi veren Başkan Genç, "Bundan sonra belediyelerimizin gideceği hedef vizyon belediyeciliğidir. Canik Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek olacak bir 'Vizyon Belediyeciliği' uyguluyoruz" dedi.
 
'HİZMET ÇITASI YÜKSELDİ'
Canik Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılan sunumda konuşan Başkan Genç, Canik'in tarihi ve önemi hakkında bilgilendirdiği misafirlerine, Canik'te uyguladıkları vizyon belediyeciliğini anlattı. Artık şehirlerin marka olarak birbirleriyle ciddi bir rekabet içinde olduğunu ifade den Başkan Osman Genç, "21. yüzyılın şehirleri birbiriyle yarışıyor ve rekabet ediyor. Artık ülkelerin isimleri anıldığında şehirler akla geliyor. Şehirlerde yaşayan insanların talepleri çeşitleniyor, çıtalar yükseldi, ihtiyaçlar çeşitlendi. Dolayısıyla hem yerel yönetimlerin hem de merkezi yönetimlerin kendilerini buna göre revize etmeleri ihtiyaç olarak ortaya çıktı" dedi. 
 
'SOSYALDEN VİZYON BELEDİYECİLİĞİNE'
Belediyelerin alt yapı belediyeciliğinden sosyal belediyeciliğe geçtiğine, şimdi ise vizyon belediyeciliğine ilerlediğine vurgu yapan Genç, "60'lı yıllardaki belediyecilik anlayışı 70'li yıllara geldiğimizde yavaş yavaş altyapı belediyeciliği olarak ifade edilmeye başlandı. Daha sonra da belediyeler ihtiyacı olan vatandaşların yanında olan kurumlar olması gerektiğinden sosyal belediyecilik kavramıyla tanıştık. Ancak bu kavram da yavaş yavaş ömrünü tüketiyor. Bundan sonra belediyelerimizin gideceği hedef vizyon belediyeciliğidir. Artık belediyelerimizin çok farklı vizyonlar ortaya koyan, farklı ufukları artık kendisine hedef seçen bir anlayışla yola devam etmesi kaçınılmazdır" diye konuştu.

'VATANDAŞIN REFAHINI ARTIRIYORUZ'
İnsanın doğduğu andan vefat ettiği ana kadar hayatının her aşamasında belediye hizmetleriyle karşılaştığını ve belediyelerin insanların yaşamını kolaylaştırma gayretinde olduğunu dile getiren Genç, "Artık belediyelerimizin yapacağı her hizmet vatandaşımızın refahı üzerinde doğrudan etki yapmaktadır. İki belediyemiz arasında protokolün ardından sürdürülebilir kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi adına bu tür ziyaretler önem taşımaktadır. İnşallah ileride somut projeleri de birlikte gerçekleştireceğimize inanıyorum. Kıbrıslı misafirlerimizi şehrimizde ağırlamaktan son derece mutluluk duyuyoruz" şeklinde konuştu.
 
IŞITAL: İŞBİRLİĞİ GÜÇLENECEK
Canik Belediyesi ile Kardeş Şehir olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işıtal da, "Belediyeler artık birbirleriyle iletişimde ve etkileşimde bulunarak gerek fikir gerekse proje alışverişi ile gelişime katkı sağlamalıdırlar. Bu yüzyılda dünyayı gezerek, gelişmiş şehirlerden örnekler alarak gelişiminizi sürdürebilirsiniz. Değirmenlik Belediyesi olarak yüzümüzü daima dünyaya açık şekilde tutuyoruz ve gelişime açığız. İnanıyorum ki, kardeş şehrimiz Canik Belediyesi ile güzel çalışmalara imza atacağız. Gerek Başkanlar bazında, gerekse Meclis üyeleri veya belediye çalışanları arasındaki tanışma ve kaynaşma ile bu işbirlikleri daha da güçlenecektir" dedi.
 
CANİK'TEKİ YATIRIMLARI GEZDİLER
Kıbrıslı misafirlerin Canik Belediyesi'ni ziyaretinin son bölümünde ise Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işıtal ziyaret anısına birbirlerine hediye verdi. Belediye ziyaretinin ardından Altın Meşe Park'ta yenilen yemekte Canik Belediyesi Meclis Üyeleriyle Değirmenlik Belediyesi Meclis Üyeleri birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı bulurken, Başkan Genç, yemeğin ardından Kıbrıslı misafirlere Canik Belediyesi tarafından yapılan yatırımları gezdirdi. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü ve burada bulunan tesisleri ziyaret eden konuklar, daha sonra Canik Kültür Merkezi, Hasan Doğan Spor ve Eğitim Merkezi, Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Alanı ile Engelsiz Kafe ve Park'ı gezdi. Kıbrıslı konuklar, yaptığı hizmetler nedeniyle Başkan Genç'i tebrik etti.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.