BAŞKAN GENÇ; “YETİMLER GÜLERSE, DÜNYA GÜLER

BAŞKAN GENÇ; “YETİMLER GÜLERSE, DÜNYA GÜLER

Canik Belediyesi, Yetimler Günü'nde anlamlı bir organizasyona imza attı.

A+A-

Yetim çocuklar, Ramazan Bayramı öncesi Canik Belediyesi'nin organizasyonuyla bayramlıklarını aldı. Yetim çocukları ağırlayan Genç, "Yetimler gülerse dünya güler" dedi.

Ramazan Bayramı’na kısa süre kala Canik'te yaşayan yetim ve öksüz çocuklar Canik Belediyesi tarafından sevindirildi. Yetimler Günü nedeniyle gerçekleştirilen organizasyon kapsamında yetim çocuklar önce Canik Belediye Başkanı Osman Genç tarafından ağırlandı, ardından alışveriş yaparak bayramlık hediyelerini aldı. 
 
YETİM ÇOCUKLARI AĞIRLADI
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik'teki mahallelerde tespit edilen yetim çocukları makamında misafir etti. Yetim çocuklarla sohbet eden ve onları dinleyen Genç, sadece bir gün değil, her gün, her saat yetim çocuklara kapısının ve telefonunun açık olduğunu söyledi. Başkan Genç, yılın 365 günü toplumun sosyal açıdan dezavantajlı kesimleriyle birebir ilgilendiklerini de belirtti.
 
YENİ NESLİN İNŞASI
Bayramların gelenekleri sürdürmekte önemli bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Genç, "Bayramlarda çocukları sevindirmek geleneklerimiz arasındadır. Yeni neslin inşasında çocuklarımız bizim için önemli yer tutmaktadır. Milli ve manevi değerlerini bilen bir gençlik yetiştirme hedefimiz çerçevesinde, geleceğimiz olan yetim çocuklarımıza mutlu bir bayram yaşatmak ve bugünleri geleceğe aktarmak istedik" dedi.
 
YETİMLER GÜLERSE DÜNYA GÜLER
Bir yetimin başını okşamanın ne kadar önemli olduğunu bilen bir medeniyetin evlatları olduklarını vurgulayan Genç, "Yetim çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırlayabilmek için her türlü fedakarlığı göstermek zorundayız. Yetimler gülerse dünya güler. Onların her türlü ihtiyacını karşılamalıyız. Bu kapsamda mübarek Ramazan Bayramı öncesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da yetim ve öksüz çocuklarımızı sevindirdik. Bu çalışmamız, Ramazan ayının ulviyetine yakışır bir organizasyon oldu" diye konuştu.  
 
İSLAM COĞRAFYASI İÇİN DUA
İslam coğrafyasında insanlık zalimler tarafından katledilirken 100 binlerce çocuğun yetim ve öksüz bırakıldığına dikkat çeken Genç, "Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da ve de özellikle son günlerde Doğu Türkistan'da Müslümanlara büyük bir zulüm var. Doğu Türkistan'daki Müslümanların oruç tutmasına, namaz kılmalarına müsaade edilmiyor. Buradan bu vesileyle bütün dünyadaki zulmün bitmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum" şeklinde konuştu.
 
HEDİYELERİNİ ALDILAR
Başkan Genç, ziyaret sonunda Mavi Marmara Gemisi kumbarası hediye ettiği yetim çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi. Ziyaretin ardından yetim çocuklar, yetkililer nezaretinde alışveriş merkezine giderek alışveriş yaptı. Akşam ise yetim çocuklar Canik Belediyesi tarafından Adnan Menderes Demokrasi Meydanı’nda kurulan iftar sofrasında, Başkan Osman Genç ve eşi Nimet Genç ile birlikte yemek yedi.
Köksal ÖNER 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.