Başkan Genç, Kudüs ve 3. Bin Yıl'ı anlattı

Başkan Genç, Kudüs ve 3. Bin Yıl'ı anlattı

Yaptığı eğitim yatırımları ile dikkat çeken Canik Belediyesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'ne "Kudüs Proje Salonu" kazandırdı.

A+A-

Salonun açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, "Kudüs ve 3. Bin Yıl" konulu sunumda öğrencilerle buluştu.

Canik Belediyesi eğitime desteğini sürdürüyor. Canik ve şehrin bir çok yerinde eğitime fiziki, teknolojik ve arsa tahsisi olmak üzere 200 milyon liranın üzerinde katkı sağlayarak hem gençlere daha iyi eğitim imkanları sunan hem de Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yükünü hafifleten Canik Belediyesi, İbrahim Tanrıverdi Sosyal Bilimler Lisesi'ne "Kudüs Proje Salonu" kazandırdı. Öğrencilerin proje üretmesine olanak sağlayacak olan salon, düzenlenen törenle açıldı.

'YERLİ VE MİLLİ HAFIZA'
Başkan Osman Genç, açılış öncesi İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe ve Başkan Yardımcısı Alican Usta ile okul idarecilerinin de katıldığı "Kudüs ve 3. Bin Yıl" konulu sunumda öğrencilerle buluştu. Yeni bin yılda bilginin önemine işaret eden Başkan Genç, Türkiye'nin ve mazlum coğrafyaların güçlü olmasının bilgiden geçtiğini söyledi. Genç, "Bir köy konumuna gelen dünyayı doğru okumamız gerekiyor. Bu da doğru hafıza yani bize ait olan yerli ve milli hafıza ile mümkün. Hafıza tıpkı bilgisayar hard diski gibidir. Size aitse size hizmet eder, size ait değilse başkalarına hizmet eder. Bu nedenle özellikle gençlerimizin mutlaka yerli ve milli bir hafızaya sahip olması gerekiyor" dedi.

'ŞEHİR VE İNSAN İLİŞKİSİ'
Sunumunda "Şehir ve İnsan" konusuna da değinen Başkan Genç, "Şehir ile insan ilişkisi Hz. Adem ile Hz. Havva'dan başlar. Bu ilişkiyi doğru kuran medeniyetler hep önde olmuş ve o asra mührünü vurmuş, kuramayanlar o çağı kaçırmıştır. Bundan sonra da şehir ve insan ilişkisini doğru kuranlar ileride olacaktır. Kudüs de insanlığın ve dinlerin başlangıç noktasıdır. Osmanlı zamanında 400 yıl huzur içinde yaşayan Kudüs halkı bugün siyonist İsrail'in zulmü altındadır. Bu nedenle yerli ve milli hafızayla bilgi üreterek mutlaka güçlü olmalıyız. İnşallah Kudüs, Filistin, Bosna, Myanmar, Çanakkale şuuruyla yetişen, düne ve yarına hakim olan gençlerimiz geleceği inşa edecektir" diye konuştu. 

'BİLGİ ÜRETMELİYİZ'
Uluslararası projelere imza atan bir belediye olarak, dünyanın dikkatini Kudüs'e çekmek ve Filistin halkını yalnız bırakmamak için sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Kudüs'e gittiklerini hatırlatan Başkan Genç, "Kudüs kesinlikle bağımsız olmalıdır. Kudüs bağımsız olduğu an dünyadaki Müslümanların ayağa kalkması çok kolay olacaktır. Çünkü Kudüs insanlığın aklıdır. Gençlerimiz Kudüs'te yaşananları veya dünyadaki diğer gelişmeleri mutlaka doğru okumalıdır. Eğer dünyayı, bizi ilgilendiren gelişmeleri doğru okuyamazsak ve analiz edemezsek ve 4. sanayi devriminin yaşandığı günümüzde bilgi üretemezsek başarmamız mümkün değildir" ifadelerini kullandı.


PROJE SALONU AÇILDI
Surumun son bölümünde öğrencilerin sorularını cevaplandıran Başkan Osman Genç, daha sonra diğer protokol üyeleriyle birlikte Canik Belediyesi tarafından okula kazandırılan Kudüs Proje Salonu'nun açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından salonu gezen Başkan Genç, öğrencilerin proje çalışmalarını inceledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.