Başkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi

Başkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi

Başkan Genç’ten şeffaflık örneği

A+A-

Başkan Genç herşeyi anlattı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, son meclis toplantısında geride kalan 15 yılı değerlendirdi. Projelerle dolu bir 15 yıl geçirdiklerini belirten Başkan Genç, basın mensupları ile belediyenin mali tablosunu paylaştı, ayrıca mal varlığını açıkladı.

Canik’te 15 yıllık belediye başkanlığı görevini 31 Mart’ta gerçekleşecek Yerel Seçimlerden sonra devredecek olan Başkan Osman Genç, Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldi. Canik Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Samsun Temsilcisi Gazeteci-Yazar Avni Demir, Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı buluşmada, bugüne kadar halkla aralarında köprü olan basın mensupları ile 15 yıldır kendilerine destek veren Canik halkına teşekkür eden Başkan Genç, hem son 15 yıllık dönemi değerlendirdi hem de gazetecilerin sorularını yanıtladı. Basın mensupları ile belediyenin mali tablosunu paylaşan Başkan Genç, 2004 ve 2019 yıllarına ait mal varlığını da açıkladı.

ŞEHRİN ARKA BAHÇESİYDİ

Geriye doğru bakıldığında dolu dolu ve projelerle süslü bir 15 yıl geçirdiklerine vurgu yapan Başkan Genç, "Yaptığımız bütün işleri ekip olarak birlikte başardık. Canik’e çaktığımız her çivide hepimizin emeği var. Canik, çöp istasyonunun olduğu, lastik fabrikalarının, hurdacıların çamur içinde, insanların gelmeye çekindiği, çöplerin bidonlarla toplandığı, şehrin arka bahçesi olarak görülen bir yerdi. Bunlara hepimiz şahidiz. Tabi biz 15 yıl önce şehrimize hizmet için kollarımızı sıvadığımızda Canik'i 3K dediğimiz üç temel taş olan Kurumsal, Kültürel ve Kentsel Dönüşüm üzerinde planladık. Bunları yaparken yine 3E dediğimiz Eşit, Ekonomik ve Ekolojik Yönetimi ihmal etmedik" dedi.

DUYARLI BİR ŞEHİR HEDEFLEDİK

Belediye başkanları ve meclis üyelerinin şehrin doktorları olduğunu ifade eden Başkan Genç, "Biz öncelikle şehrimizin yaralarını sarmakla, pansuman etmekle işe başladık ve daha sonra ilçemizi ayağa kaldırdık. Artık dünyada devletlerden çok şehirler yarışıyor. Bugün dünyada atak yapmak isteyen devletler marka şehirler yapma peşinde. 3. bin yılın başında şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Bu manada yerel yönetim olarak duyarlı bir şehir anlayışıyla, geçmişe geleceğe insana kadına çocuğa bütün canlılara, kültüre sanata, ticarete duyarlı bir şehir hedefledik" diye konuştu.

KURUMSAL DÖNÜŞÜM

Bundan 15 yıl önce göreve başladıklarında işe makam kapısını sökerek başladıklarını hatırlatan Genç, "Daha önce farelerin cirit attığı bir belediye binası vardı. Canik’e yakışır şekilde geçmişi, bugünü ve yarını yansıtan yeni bir hizmet binası yaptık. Dünya üçüncüsü olan yeni bir logo tasarladık. Aynı zamanda hizmeti teknoloji ile buluşturduk. Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) ile hizmeti internetin olduğu her yerde vatandaşın ayağına götürdük. 4445590 Çağrı Hattı ve Whatsaap Hattı ile 7 gün/24 saat ulaşılabilir bir belediye oluşturduk. Ve kalitemizi ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile tescilledik. Aynı zamanda belediyemiz bünyesinde farkındalık oluşturan Akademik Belediyecilik Birimi, Proje Geliştirme Birimi, Dış İlişkiler Birimi, Hukuk Birimi, Aile Birimi, Engelli Koordinasyon Birimi yeni birimler kurduk" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Kentsel Dönüşümde de çığır çığır açtıklarını ve öncü olduklarını dile getiren Başkan Genç "Şehrimizin fiziki dönüşümü noktasında konut sektörüne öncü olması amacıyla Mavi-Yeşil konutlarını inşa ettik. Ve bu projemiz ilçemizde konut sektörünü tetikledi. Canik’te bugüne kadar 12 bin civarında yeni modern konut inşa edildi. Tabi bu Canik’in gelişiminin ve göç almasının yanında iş ve aş da demek. Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi ile Karadeniz’in en büyük dönüşümüne imza attık. Bu da binlerce insanımıza modern yaşam alanı oluştururken, yine binlerce insanımıza istihdam kapısı açtı. Hurdacıları, lastik fabrikalarını kaldırdık. Aynı zamanda bulunduğu bölge ile ismi özdeşleşen cezaevini kaldırdık. Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi’nde önemli yol aldık. Burası da Türkiye’ye örnek olacak bir proje. Adnan Menderes

Demokrasi Meydanı ve Kapalı Otopark Canik’in merkez eksikliğini giderdi. Yine bir çok mahallemizde uyguladığımız Güzel Evim, Mutlu Geleceğim Projesi ile binlerce evi yeniledik. Mekke Caddesi’ni modern görünüme kavuşturduk. 15 yılda 200 bin ton asfalt döktük, 55 kilometre yeni yol açtık" ifadelerini kullandı.

KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü gerçekleştirdiklerini belirten Genç "Okullarımızı yeniledik, modern hale getirdik, yeni arsalar ürettik. Eğitime 200 milyon lira katkı sağladık. İlçemizin dört bir yanına hanım konakları, aile okulları, sıbyan mektepleri inşa ettik. Camilerimizi tek tek yeniledik. Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nü şehrimize kazandırdık. Oyuncak Müzesi, Destanlar Müzesi'ni açtık. Canik Kültür Merkezi, Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi Hasan Doğan Spor Salonu, mini spor tesisleri, Meşe Kültür Tesisleri, Meşe Orman Park, Tiyatro ve Müzik Okulları, önemli mesafe katettiğimiz Sancaktepe Projesi, Engelsiz Kafe ve Park, sosyal ve kültürel etkinlikler, uluslararası konferanslar, çalıştaylar, 20'nin üzerinde kitap, uluslararası projeler ve daha pek çok çalışmayla ilçemizi ihya ettik. Tabi kırsal bölgelerimizde de fiziki, sosyal ve kültürel dönüşüme imza attık. Bütün bunların yanında özel sektör ve devlet yatırımlarına öncü olduk. Ürettiğimiz arsalarla bir çok özel sektör ve devlet yatırımını ilçemize çektik. Üç milyar lira civarındaki toplam yatırımla nüfusumuz yüzde 52 arttı" değerlendirmesini yaptı.

 

HAYALLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Hayata geçirdikleri örnek projelerle Canik'te hayalleri gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Genç, şunları söyledi: "Bütün bu projelerin yanında devlet ve özel sektör yatırımlarının önünü açtık. Bugün Canik en büyük sağlık merkezlerinin olduğu, en büyük alış veriş merkezlerinin bulunduğu, Samsun Üniversitesi’nin yer aldığı, Şehir Hastanesi’nin yapılacağı tercih edilen bir merkez haline geldi. Şimdi sizden şöyle bir an gözlerinizi kapatmanızı ve bütün bunların olmadığı 15 yıl öncesine gitmenizi rica ediyorum. Canik'te yapılanların şöyle bir an olmadığını düşündüğümüzde aslında yapılanların önemini daha iyi anlayabiliriz. Biz 15 yılda ilçemize yaptıklarımızla Samsun'un gelişmişlik kriterlerinin yükselmesine katkıda bulunduk. Bundan sonra da şehrimiz için, bu şehrin insanları için üretmeye devam devam edeceğiz."

 

BELEDİYENİN MALİ DURUMU

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Başkan Genç belediyenin mali tablosunu da basın mensupları ile paylaştı. Genç, “Şimdi bütün bu yapılanları görmezden gelerek, sırf çamur at izi kalsın anlayışıyla birileri dedikodu üretiyorlar. Canik Belediyesi’nin batması gibi bir durum asla ve asla söz konusu değildir. Aksine Canik ve Canik Belediyesi kardadır. Takdir edersiniz ki, arka bahçe konumunda olan, hiç bir modern yaşam alanı bulunmayan Canik, hayata geçirdiğimiz projelerle bugün bölgesinin ve Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisi haline gelmiştir. Biz 2004 yılında müfettiş raporuyla da sabit olduğu üzere görevi o günkü değeriyle 58 milyon 174 bin 53 YTL borçla devraldık. Bunu bugünkü TÜFE’ye güncellediğimizde 216 milyon 640 bin lira yapıyor. Bugün Canik Belediyesi’nin projeler karşılığı İller Bankası’na ve piyasaya olan toplam 95 milyon 528 bin lira borcu vardır. Ancak bunların haricinde 27 milyon 926 bin 702 lira alacağımız vardır. Ayrıca biz Canik’te 202 milyon 31 bin lira değerinde bina ürettik” açıklamasını yaptı.

 

2004 VE 2019 YILLARINA AİT MAL VARLIĞI

Her zaman şeffaflıktan yana olduğunu belirterek 2004 ve 2019 yıllarına ait mal varlığını da açıklayan Başkan Genç, “2004 yılında göreve geldiğimde Fevzi Çakmak Mahallesi’nde 2 daire, 19 Mayıs İlçesinde arsa ve Yeni Mahalle ile 7’si kendi köyüm olan Kaşyayla’da olmak üzere çeşitli değerlerde 10 taşınmaz malım vardı. Ve bir adet binek otomobil olmak üzere taşınır malım bulunmaktaydı. Daha sonra Fevzi Çakmak Mahallesi’nde bulunan 2 daireyi sattım. Bugünkü malvarlığıma gelince, Fevzi Çakmak’taki dairelerimi sattıktan sonra 2010 ile 2014 yılında edindiğim iki adet daire var. 2004 yılında da şahsıma ait olan 19 Mayıs ilçesi ile Kaşyayla’da bulunan 2 tarla bulunmaktadır. Yine 1000 lira hisse değeri bulunan bir kooperatif üyeliğim, iki adet de binek otomobil bulunmaktadır. Alnım ak… Nasıl ki göreve geldiğimizde mal beyanımızı verdiysek, görevimizi de devrederken aynı sorumlulukla şeffaf bir şekilde mal beyanımızı ortaya koyuyoruz. Ben tekrar, toplantımıza iştirak etmenizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca 15 yıldır bizlere destek veren aziz teşekkürü bir borç biliyorum” dedi.

Başkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik Haber

Başkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik HaberBaşkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik HaberBaşkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik HaberBaşkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik HaberBaşkan Genç İddialara Sert Cevaplar Verdi -Canik Haber

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.