Başkan Genç, engellileri sevindirdi

Başkan Genç, engellileri sevindirdi

Başkan Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde önce engelli vatandaşlarla buluştu, ardından ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara akülü araç hediye etti.

A+A-

Başkan Osman Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Canik Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi tarafından Canik Belediyesi'nin katkılarıyla Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte engelli çocuklarla biraraya geldi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Uzunlar ile Başkan Yardımcısı Alican Usta'nın da katıldığı etkinlikte engelli çocukların ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, onlarla birlikte kahvaltı yaptı. Birlikte pastanın da kesildiği etkinlikte, engelli öğrencilerin yaptığı birbirinden güzel gösteriler büyük beğeni kazandı.

 

ENGELLİ ARAÇLARINA KAVUŞTULAR

Akülü engelli aracı seferberliğini de sürdüren Başkan Osman Genç, geçtiğimiz günlerde dağıtılan 255 aracın ardından anlamlı günde de dört engelli vatandaşa daha akülü araç hediye etti. Belediye hizmet binasında engelli vatandaşları makamında ağırlayan Başkan Genç, Zabıta Müdürü Erol Balcı ile Samsun Canik Belediyespor'un Dünya Şampiyonu milli sporcusu Ali Topaloğlu'nun da katıldığı törende dört engelli vatandaşa akülü engelli araçlarını teslim etti.

 

'ENGELLERİ KALDIRMAK İSTİYORUZ'

Samsun'da ise 111 bin civarında engelli vatandaşın bulunduğuna işaret eden Genç, "Engelli insanlarımızı aktif hale getirmek bizlerin görevidir. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verildiğinde onların neler başarabildiğini çok iyi biliyoruz. Biz belediye olarak insanlarımızın önündeki bu engelleri kaldırmak istiyoruz. Örneğin Samsun Canik Belediyespor Kulübünün sporcularından Ali Topaloğlu kardeşimiz, bütün engelleri aşarak iki dalda Dünya Şampiyonu oldu. Bu engelli çocuklarımız ve gençlerimiz için güzel bir örnektir" dedi.

 

'POZİTİF AYRIMCILIK'

Engelsiz şehir hedefi kapsamında Canik Belediyesi olarak yaptıkları bütün projelerde engellileri gözettiklerini de dile getiren Başkan Genç, "Her insanımız kaldırımından binalarına, ulaşımına kadar her haliyle engelsiz bir şehirde yaşamanın keyfini yaşama hakkına sahiptir. Bu nedenle engelli kardeşlerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Belediyemizde engelli vatandaşlarımız için Engelli Koordinasyon Merkezi kurduk. Yine ilçemizde Engelsiz Kafe ve Park yaptık. Ayrıca bütün binalarımız engelli insanlarımızın rahatça kullanabileceği şekilde düzenlenmiştir. Bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için düzenlenecek her türlü faaliyetin destekçisi olacağız" diye konuştu.

canik-haber-(4)-003.jpgcanik-haber-(3)-002.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.