Basın Konseyi 31 Yaşında

Basın Konseyi 31 Yaşında

Basın Konseyi, 31'inci kuruluş yılını İstanbul’da kutladı. Gecede, Ara Güler'e "Yaşam boyu meslek ödülü" verildi. Ara Güler, hayatı boyunca bir foto muhabiri olarak kaldığı için kendini mutlu saydığını belirtti.

A+A-

Basın Konseyi, 31'inci kuruluş yılını İstanbul’da kutladı. Gecede, Ara Güler'e "Yaşam boyu meslek ödülü" verildi. Ara Güler, hayatı boyunca bir foto muhabiri olarak kaldığı için kendini mutlu saydığını belirtti.

 

Basın Konseyi, 31. kuruluş yıldönümünü yine Kadıköy Büyük Kulüp'te kutladı. Gecede konuşan Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, basın özgürlüğüne vurgu yaparak, "Bağımsız, özgür habercilik asıldır. Yasaklarla gazetecilik yapılamaz" dedi.

 

AFRİN ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski başkanlarından Hüsamettin Cindoruk’un yanı sıra 60 kişilik seçkin davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen gecede Afrin’de şehit düşen askerler nedeniyle müzik ve eğlence kısmı iptal edildi. Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç yaptığı konuşmada özgür basının önemine vurgu yaparak  tutuklu gazetecileri gündeme getirdi. Gecenin sonunda, Basın Konseyi Yüksek Kurulu Üyeleri ve konuklar 31’inci yaş pastasını birlikte kestiler.

 

GECEDE DUYGULU ANLAR YAŞANDI

Basın Konseyi üyesi Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın da katıldığı etkinlikte, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, MEF Rektörü Muhammet Şahin, Gazeteci Oya Berberoğlu, Spor yazarı Atilla Gökçe, Tufan Türenç, Oktay Ekşi, Turgut Kazan, Melih Berk, Başar Yaltı, Doğan Satmış ve Seda Kaya Güler katılımcılar arasındaydı. Gecenin onur konukları tutuklu gazeteci-milletvekili Enis Berberoğlu'nun gazeteci eşi Oya Berberoğlu, gazeteci Gökmen Ulu ve gazeteci-foto muhabiri Ara Güler'di.

 

ŞANLI YAVUZ’UN BAŞINA GELENLER

Meslekte 70 yılını tamamlayan foto muhabiri Ara Güler gecenin yıldızıydı. Ara Güler’e meslekte geçen 70 yılın anısına "Yaşam boyu meslek ödülü" olarak Basın Konseyi'nin simgesi olan Mavi Kuş Konsey Başkanı Pınar Türenç tarafından verildi. Törenin ardından Ara  Güler'in çektiği "Yavuz" zırhlısı belgeselinin gösterimi yapıldı. Ses efektleriyle farklı bir tarzda hazırlanan belgesel filmde Yavuz Zırhlısı'nın sökülüp parçalanma görüntüleri, dramatik bir dille anlatılıyor. Ara Güler tarafından hazırlanan belgesel’in çekimleri 20 yıl sürmüş, 1980'li yıllarda da uzun bir süre yasaklanmıştı.

 

OKTAY EKŞİ ARA GÜLER’İ ANLATTI

Gecede konuşan Basın Konseyi eski Başkanı Oktay Ekşi de Ara güler’den övgüyle söz etti. Ekşi, "Ara Güler, Türk Basın dünyası için iki numara büyük bir gazeteci ve foto muhabiridir. Kendisi bilindiği gibi Afrodisias antik kentini gün yüzüne çıkaran kişidir. Ancak çektiği fotoğrafları, o dönem çalıştığı medya kuruluşunun yazı işleri müdürüne anlatamamış, Alman Stern Dergisi'nde yayınlatmıştır. Almanlar fotoğrafları yayımlayınca, Türk basını da olayın öneminin farkına varmış, konuyu gündemine ancak o zaman alabilmiştir" dedi.

Haber Merkezi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.