BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SAMSUN'DA

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU SAMSUN'DA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ortaöğretimde başörtüsünün serbest bırakılmasını sosyal paylaşım sitesi üzerinden eleştiren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’e tepki gösterdi.

A+A-

Samsun’da toplu açılışların ardından Vali İbrahim Şahin’i makamında ziyaret eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, çıkışta Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra basın mensuplarının sorularını cevapladı. IŞİD ile ilgili bir soru üzerine Başbakan Davutoğlu, “IŞİD’e karşı yürütülen mücadele dolayısıyla rejimin kendisini meşru gösterip, özellikle Türkmen bölgelerine yaptığı bombardıman bir kez daha bizim uçuşa yasak bölge düşüncemizin haklı olduğumuzu göstermektedir. Rejim bu yolla eğer IŞİD’e karşı mücadele ediyorum düşüncesiyle veya meşruiyet arayışı ile Türkmen bölgelerine, Halep’in civarında Türkmen, Kürt ve Arap nüfusunun ortak yaşadığı bölgelere karşı bu tavrını sürdürürse bunun da uluslararası toplumca bir karşılığının olmasını beklemek bizim hakkımızdır. Suriye’de IŞİD örgütü de aynı ölçüde Suriye halkı için tehlike barındıran unsurlardır. Aslında rejimin IŞİD’in işbirliği bu muhalif unsurların zayıflamasına yol açtığı için bugün bu tablo ile karşı karşıyayız” dedi.
Başörtüsünün ortaöğretimde serbest bırakılmasını Twitter’dan sert bir şekilde eleştiren CHP Milletvekili Hüseyin Aygün’e de tepki gösteren Başbakan Davutoğlu, “Dikkat ederseniz Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına ben cevap vermiştim. Ama o milletvekiline cevap verme tenezzülünde bile bulunmadım. Çünkü orada milletimizin inançlarına büyük bir saygısızlık var. Twett’te geçen o ifade tarzı en fazla CHP seçmenini ve CHP kadrolu bu dini ve bu ülkenin değerlerine saygılı bütün CHP kitlelerini rahatsız etmiştir. O milletvekilini, ben o CHP’li kardeşlerime ve vatandaşlara havale ediyorum. O milletvekilinin de hak ettiği cevabı onların vermesi lazım. Bu ülkede kimse insanların inançlarına hakaret edemez. Kimse haddini aşan bir şekilde açıklamada bulunamaz. Ümit ederdim ki Kılıçdaroğlu önce kendi partisi içindeki bu seslere cevap verme ihtiyacı hisseder. Bu da bir tür IŞİD zihniyetidir. O bakımdan CHP içersindeki tartışmaları yakından takip ederiz. Şuan itibaren CHP bir sınavdadır. Gerçekten oraya son dönemde seçilen milletvekilleri samimi ise, özgürlükçü milletvekilleriyse, kimleri kast ettiğim malumdur. Samimi iseler bu vekilin bu tutumuna karşı onlar seslerini yükseltsinler. Yok bu vekilin zihniyeti hakimse bir daha o CHP’lilerin bir daha Anadolu’da kolay kolay halkın karşısına çıkacak şekilde girmeleri zor olur” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.