BARBAROS İLKOKULU TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

BARBAROS İLKOKULU TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ

Barbaros İlkokulu öğrencileri olarak 2017 – 2018 Eğitim öğretim yılı eğitim maarif hareketi kapsamında Bafra ilçemizdeki tarihi eserlere kültür ve inceleme gezisi düzenledik.

A+A-

Okulumuz öğretmeni Sadettin Kutlu rehberliğinde gerçekleşen gezide ilk önce 1674 yılında köprülü Mehmet paşa tarafında yapılan tarihi Büyük Cami gezildi. Büyük Cami imamı Şevki Hocamız Büyük Caminin tarihi, daha sonra geçirdiği onarımlar, içindeki çiniler ve ağaç oymalarla mimari durumu hakkında öğrencilere bilgi verildi. Öğrencileri caminin tüm birimleri ve çevresindeki tarihi eserleri incelediler.

  Cami avlusundaki Bafra müftülüğü Kuran Kursuda gezildi buradaki öğrenciler ve dershane düzenleri ve eğitim şekli incelendi.

  Bafra’mızdaki tarihi büyük Park gezildi. Büyük parkta Okulumuz emekli öğretmenlerinden Enver Başol parkın geçmiş tarihi hakkında öğrencilere bilgi verdi. Parkta öğrenciler gezdiler, eğlendiler, birlikte fotoğraf çekildikten sonra gezi sona erdi. Geziye rehberlik eden okulumuz öğretmeni sadettin Kutlu; “gezinin olumlu geçtiğini öğrenciler açısından çok faydalı olduğunu belirtti.”

barboros-ilkogretim-okulu.JPGbarboros-ilkogretim-okulu-001.JPGbarboros-ilkogretim-okulu-003.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.