Bamya satarak hacca gitti

Bamya satarak hacca gitti

Samsun’da bamya satarak evine ekonomik katkı sağlayan 62 yaşındaki Şehri Arslanoğlu, bamya satarak kazandığı para ile hacca gittiğini söyledi.

A+A-

Samsunlu kadınlar evlerine ekonomik destek sağlamak amacıyla bahçelerinde yetiştirdikleri bamyaları şehir merkezinde kaldırımlarda satıyor. Yılın altıncı ayından itibaren Samsun’un şehir merkezindeki işlek caddelere konuşlanan ev kadınları, bahçelerinde yetiştirdikleri bamyalarını buradan alıcılara ulaştırıyor. Yarım kiloluk poşetler halinde hazırlanan bamyaların yarım kilosu 7,5 liradan satılıyor.
Yılardır İlkadım İlçesi Şubaşı İlkokulu karşısında bamya satarak evine katkı sağladığını belirten Şehri Arslanoğlu, “Geçen sene bamya satarak kazandığım para ile hacca gittim” dedi.
Bamya satarak evine ekonomik kazanç desteği sağlayan 62 yaşındaki Şehri Arslanoğlu, “Bamya sezonun sonuna yaklaşıyoruz. Tarlalar artık yarıldı. Satışlara Ramazan Bayramı’nda başladık. Eylül ayının başı gibi de daha bamya kalmaz. Bu bamya üretimi çok emek istiyor. Nisan ayında ekmeye başlıyoruz. Bu aya kadar tarlada bamya ile uğraşıyoruz. Ama bu sene bamyadan umduğumuzu bulamadık. Bamya bu sene hava şartlarından dolayı hem az oldu hem de vatandaşlar geçen seneye oranla daha az bamya satın aldı. Samsunlulardan bazıları bamyanın nasıl yapıldığını bilmiyor. Biz de onlara nasıl yapıldığını anlatıyoruz. Bamyaları yarım kiloluk poşetler halinde 7,5 liradan satıyoruz. Bamyayı alan var ama alan kadar ‘pahalı’ diye bize tepki gösteren de var. Ben de tepki gösterenlere, ‘gelin benim evimin adresini verim size siz toplayın. Hem çayda veririm size. Benim çektiğim eziyeti görün. Bakalım o zaman da pahalı diyecek misiniz’ diyorum. Bamya öyle herkesin sandığı gibi kolay üretilen bir sebze değil. Toprağı kasım ayında kazıyoruz. Martta bir daha kazıyoruz. Nisan ayında ilk bamyaları ekiyoruz. Altıncı aydan sonra da mahsulleri satmaya çıkıyoruz. Eylül ayı başı gibi de satışlar bitiyor” diye konuştu.

“BAMYA SATARAK KAZANDIĞIM PARA İLE HACCA GİTTİM”
Geçen sene bamya satışından kazandığı para ile hacca gittiğini belirten Arslanoğlu, “Bu sene satışlardan umduğumuzu hiç bulamadık. Vatandaşlar bu sene ürünlerimize ilgi göstermediler. Geçen sene bu seneye oranla çok daha fazla bamya satmıştım. Bamya satarak ayrıca evde oturacağıma evime ekonomik kazanç da sağlıyorum. Ben geçen sene bamya satarak kazandığım para ile hacca gittim. İki kişi hacca gittik. Ben kendi hac paramı bu sattığım bamyalardan kazandığım paralar ile ödedim. Evde boş boş oturan hanımlar da eve kazanç sağlamak için bir şeyler yapsınlar. Bamyalar ‘pahalı’ diye bize çekişeceklerine gelsinler kendileri de bir şeyler yapsınlar. Bir de bize ‘et mi satıyorsunuz’ diyorlar. Bamyanın sıkıntılarını bilseler bize Allah razı olsun diyecekler ama bilmiyorlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.