Balkonların gözdesi Mor ve Kırmızı Biber

Balkonların gözdesi Mor ve Kırmızı Biber

Tohum özelliğine göre renga renk biberler vatandaşlar tarafından ilgi görüyor,özellikle bayanların göze güzel hitap eden ve insan sağlığına faydalı olan bu renga renk ürünleri mutfaklarında birinci sırada yer alıyor.

A+A-

 

Bafra İlçesin de vatandaşın saksıda yetiştirmiş olduğu Mor ve Kırmızı Acı Biberler hem ilgi odağı,hem de sağlık deposu.

Son zamanlarda faydası en çok merak edilen bitkilerden biri olan Mor ve Kırmızı Acı Biber ile ilgili bazı uzmanlar önemli açıklamalarda bulunuyor. Peki Mor ve Kırmızı Acı Biberin faydası nelerdir nelere iyi gelir?

MOR VE KIRMIZI ACI BİBERİN FAYDASI NELERDİR?

Mor ve Kırmızı Acı Biber, diğer biber türlerine göre çok daha fazla C vitaminine sahiptir. Aynı zamanda mor ve kırmızı biber diğer biberlere göre çok daha fazla antioksidan özelliği taşımaktadır.

Kan şekerinin kontrol edilmesine yardımcı olabilir.Cildin hızlı yaşlanmasına engel olur, cilt hücrelerini besler.

Diğer biber türlerinde olduğu gibi mor ve kırmızı biber genel sağlık ve sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Erkekler de Prostat,Bayanlar da ise Rahim kanserine yakalanma riskini azaltan kırmızı biber, aynı zamanda bağırsakların temizlenmesini de sağlayabilir.

Kalp sağlığına faydalıdır. Damarlarda plakların oluşmasına engel olabilir. Böylece, kan akışının sağlıklı devam etmesini sağlar ve kalbin fazla yorulmasına engel olur.Mor ve kırmızı biber nerede üretiliyor?

Son zamanlarda ismini çok duymaya başladığımız mor biber Fethiye Mersin arası üretilmekte ve yurt dışından inanılmaz derecede talep görüyor. Türkiye’nin ilk ve tek tescilli ürünü olan mor sivri biber kırmızı biberden sonra dünya ki tüm Ülkeler de kısa zamanda tanıtılacak ve rağbet görecek..

balkonlarin-gozdesi-mor-ve-kirmizi-biber-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum